BL: Guardiola szerint játékosainak lesz még alkalmuk BL-t nyerni

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.02.26. 11:34
null
Guardiola (jobbra) szerint játékosainak lesz még alkalmuk BL-t nyerni (Fotó: AFP)
Ez lenne az utolsó esély? Az UEFA által a Bajnokok Ligájából két évre kizárt Manchester City a 2010-es években négy BL-t nyerő Real Madrid otthonában kezdi meg szereplését az elitsorozat egyenes kieséses szakaszában. Pep Guardiola, az angolok menedzsere szerint szó sincs erről. Zinédine Zidane úgy véli, a világ legjobb edzője ellen kell bizonyítaniuk.

 

„Öröm visszatérni a Santiago Bernabéuba, ez az egyik legnagyszerűbb stadion, győzelmeket és vereségeket is átéltem itt – mondta a keddi sajtótájékoztatóján Pep Guardiola, a Manchester City spanyol menedzsere, aki korábban az FC Barcelona és a Bayern München trénereként sok Real elleni csatát vívott meg. – Ezen a pályán szerepelni a BL-ben megtiszteltetés és igyekszünk élvezni.”

„Dehogy!
– felelte a kétszeres BL-győztes szakember arra kérdésre, vajon játékosainak ez az utolsó esélyük arra, hogy megnyerjék az elitsorozatot. – Számos alkalmuk lesz még erre. Persze itt az esély előttünk most is. Tisztában vagyunk vele, milyen kihívással állunk szemben. Felkészültünk a párharc mindkét mérkőzésére, hűek maradunk saját játékunkhoz, s nagyszerű összecsapásra számítunk. Nincs különleges motiváció, győzni akarunk, mint minden meccsen.”

Guardiola legutóbb 2014 áprilisában találkozott a Real Madriddal edzőként, akkor a Bayern München odahaza 4–0-ra kikapott a későbbi aranyérmes spanyoloktól a BL-elődöntő visszavágóján.

„Emlékszem a müncheni nulla-négyre, de az is rémlik, hogy az odavágón jól futballoztunk, ám Benzema gólja miatt kikaptunk. A Madrid megváltozott azóta, sokkal agresszívabb, jobb a letámadásban. Jó futballra képes, igyekszünk a gyenge pontjait kihasználni.”

„Az, hogy a City-t kizárhatják a BL-ből sem nyomást, sem veszélyt nem helyez rá – véli Zinédine Zidane, a Real Madrid francia szakvezetője. – Rendkívül jó csapatról van szó, ezt többször bizonyította. Remekül kell futballoznunk. Ez egy Madrid–City mérkőzés, nem Guardioláról és Zidane-ról szól. A szurkolók a meccsre kíváncsiak. Szép kihívás vár ránk, de ennek örülünk, mert ezeket a találkozókat akarjuk megnyerni.”

Zidane-t megkérdezték, miért Guardiolát tartja a legjobb edzőnek.

„Mert mindenhol megmutatta. Először Barcelonában, aztán Münchenben, most pedig Manchesterben. Legalábbis ez a véleményem, lehet, mások szerint más a legjobb. Számos kiváló edző alkotott már, számomra Guardiola a legjobb.”

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉSEK
21.00:
Lyon (francia)–Juventus (olasz) (Tv: Spíler2)
21.00: Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik