BL: Guardiola szerint is jogos volt a két Schalke-büntető

Vágólapra másolva!
2019.02.20. 23:45
null
Guardiola is elismerte: jogos volt a Schalke két büntetője (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Manchester City emberhátrányban fordított és 3–2-re legyőzte a Schalkét Gelsenkirchenben. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!


„Nagyon megnehezítették a dolgunkat, azonban tíz emberrel is támadni akartunk, megfordítani a meccset. A gólom? Kissé mögém jött a labda, de jó lett az első érintésem. Megéreztem a lehetőséget, aztán láttam, a kapus nem zárja a hosszú sarkot, megpróbáltam ott ellőni a labdát. Tudtuk, a BL ezen szakaszában, egy ilyen csapat ellen senkinek nincs könnyű dolga, aztán az emberhátrány nagyon megnehezítette a dolgunkat, ám igyekeztünk egységesnek maradni. A továbbjutás még nem dőlt el, viszont nyertünk idegenben három góllal, megvan a három pont, akarom mondani, a győzelem, ez nem rossz! Ma magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de együtt javítottuk ki a hibát, együtt is örültünk a győzelemnek” – értékelt a lefújás után Raheem Sterling.

„Sokat jelentett nekem ez a találkozó, egy kicsit sajnálom a Schalkét, mert a stadion atmoszférája elképesztő volt, mint mindig. A Schalke nagyon jól játszott, a védelme nagyon nehézzé tette ma a dolgunkat. Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de a végén nyertünk, három gólt lőttünk idegenben, ez a legfontosabb. Ma mindenki láthatta, mennyit ér az akarat, mi soha nem adjuk fel, mindig készen állunk a harcra” – így a gyönyörű szabadrúgásgólt vágó egykori Schalke-szélső Leroy Sané.

„Csalódást keltő az eredmény. Nem sokan hittek bennünk a meccs előtt, nem sokan hittek abban, hogy a félidőben vezetünk majd a City ellen. Szóval büszkék lehetünk magunkra a vereség ellenére is. Három nagy hibát követtünk el, ez a BL-ben megengedhetetlen egy ilyen ellenféllel szemben, meg is fizettük az árát. Sok gondot okoztunk a Citynek, nyolcvanöt percig minden a mi terveink szerint alakult. A visszavágó olyan mérkőzés lesz, amilyenért elkezdtünk futballozni. Hinnünk kell magunkban, és kétszáz százalékot nyújtanunk” – szólt Nabil Bentaleb, majd hozzátette: „Aztán meglátjuk, mi lesz”.

„Nagyszerű eredmény. Két büntetőt lőhetett az ellenfél, mi meg begyűjtöttünk egy piros lapot, ez nem sok jót ígér ebben a kiírásban, ám mi harcoltunk a lefújásig. Ezért jó ez az eredmény. Jól futballoztunk, de sokszor túl könnyen adtuk el a labdát, ez itt már nem megengedhető. A büntetők? Azt hiszem, mindkettő jogos volt, hiszek a VAR-nak. Szoktam ellene érvelni, ez azonban most nem ilyen pillanat. Játékosaim megmutatták, hogy milyen erős személyiségek: a semmiből két gólt adtunk az ellenfélnek, aztán mégiscsak mi nyertünk. Olyan volt ez az összecsapás, mint amikor kikaptunk a Liverpooltól idegenben az előző idényben, ott is két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Nagyon jó mérkőzés volt a mai, a végén nagyszerű villanással Leroy Sanétől. Az ilyen meccseket a nagy játékosok nyerik meg... ” – mondta a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola.

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, nem érdemeltünk vereséget – nyilatkozta a Schalke fiatal mestere, Domenico Tedesco. Az idényben nem sokszor fordult elő, de most volt egy kis szerencsénk is pedig. Tudtuk, hogy a rivális a kapunk elé fog szorítani bennünket, ebben az is szerepet játszott, hogy pontatlanok voltunk a kontráink során. A végén kaptunk két gólt, ebbe belesajdult a szívünk. Sokkal okosabban kellett volna futballoznunk, sok pocsék passzunk ki nem kényszerített hiba volt, ezt nem engedhettük meg magunknak. Ugyanakkor jó meccs volt, élvezet volt a kispadon ülni, a közönség is fantasztikusan támogatott minket.”

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI:

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

SCHALKE 04 (német)–MANCHESTER CITY (angol) 2–3(2–1)
Gelsenkirchen, Veltins-Arena,54 417néző.V:Carlos del Cerro Grande (spanyol
Schalke:Fährmann – Bruma, S. Sané, Nasztaszics – Caligiuri, S. Serdar, Bentaleb, Oczipka – McKennie (Skrzybski, 77.), Mendil (Burgstaller, 65.) – Uth (Harit, 88.).Vezetőedző:Domenico Tedesco
Manchester City:Ederson – Walker, Laporte, Otamendi – Fernandinho – B. Silva, D. Silva (Kompany, 70.), Gündogan – Sterling, Agüero (L. Sané, 78.), De Bruyne (Zincsenko, 87.).Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző: Bentaleb (38., 45. – mindkettőt tizenegyesből), ill. Agüero (18.), L. Sané (85.), Sterling (90.)
Kiállítva:Otamendi (68.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik