BL: Guardiola – Kegyetlen!; Pochettino – Hihetetlen!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.18. 00:01
null
Guardiola (jobbra) elfogadja a BL-búcsút (Fotó: AFP)
Elképesztő mérkőzésen 4–3-ra győzött ugyan a Manchester City a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, de a továbbjutásnak idegenben szerzett több gólja révén a Tottenham Hotspur örülhetett. Így látták a hétgólos őrületet a főszereplők!

 

ÖSSZEFOGLALÓNKAT ITT OLVASHATJA A MÉRKŐZÉSRŐL!

„Hihetetlen volt a mérkőzés, főleg ahogyan befejeződött. Nagyon büszke és boldog vagyok. A játékosaim egytől egyig hősök, igazán büszkék lehetnek a teljesítményükre. Abban a pillanatban, amikor Sterling belőtte a harmadik gólját, masszív csalódottságot éreztem, egyben persze hirtelen rengeteg minden jutott az eszembe, de aztán megváltoztatta a játékvezető a döntését. Ilyen játék a futball, ezért is szeretjük. A csapat ma elképesztő meccsen mutatott nagyszerű karaktert” – mondta Mauricio Pochettino a lefújást követően.

„Elég közel álltunk a továbbjutáshoz, és kegyetlen dolog így búcsúzni, de el kell fogadnunk, és együtt kell élnünk ezzel. Mindenki nagyon jól játszott. Húsz perc után három-kettőre vezettünk, és a második félidőben mindent megtettünk, hogy nyerő szituációba kerüljünk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Ám ebben a versenysorozatban, ilyen szinten a hibákat már nagyon csúnyán megbünteti az ellenfél” – mondta a mérkőzésen győztes, de a párharcot elvesztő Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a meccs utáni hivatalos sajtótájékoztatón.

„Az első találkozón elhibáztunk egy tizenegyest, és ugyan egy masszív csapat ellen sok helyzetet kidolgoztunk, mindet ki is hagytuk. Ma az első két gólnál hibáztunk, de ahogy játszottunk, az igazán őszinte volt. A legutolsó pillanatig próbálkoztunk” – fejtette ki bővebben a véleményét a katalán szakember.

„Soha nem láttam ilyet, őrült és kemény mérkőzés volt, viszont nagyon büszke vagyok a csapattársaimra. Tényleg teljes őrület folyt a pályán. Néha a videobíró felbosszant, feldühít minket, de most nagyon köszönjük a VAR-nak, bár tegyük hozzá, jogos ítélet született. A csapat hihetetlen helytállást mutatott be, és igazán nagyot küzdött” – fogalmazott a lefújást követően még a pályán a Tottenham továbbjutásának egyik hőse, a kétgólos (a párharc során összesen hármat szerző)Szon Hung Min.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER CITY (angol)–TOTTENHAM HOTSPUR (angol) 4–3 (3–2)
Manchester, City of Manchester Stadion, 53 348 néző. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Manchester City: Ederson – Walker, Kompany, Laporte, Mendy (Sané, 84.) – De Bruyne, Gündogan, D. Silva (Fernandinho, 63.) – B. Silva, Agüero, Sterling. Menedzser: Pep Guardiola
Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose (D. Sánchez, 91.) – Wanyama, M. Sissoko (F. Llorente, 41.) – Eriksen, Alli, Szon Hung Min – Lucas Moura (B. Davies, 82.). Menedzser: Mauricio Pochettino
Gólszerzők: Sterling (4., 21.), B. Silva (11.), Agüero (59.), ill. Szon Hung Min (7., 10.), F. Llorente (73.)
Továbbjutott: a Tottenham Hotspur,
4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK A MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik