BL: Büszke vagyok a csapatra, nyugodtan alszom – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.03. 23:50
null
A Bayern játékosait aligha vigasztalja, hogy Griezmann szerint ők voltak a jobbak (Fotó: AFP)
A hazai 1–0-s siker után az Atlético Madrid ugyan 2–1-re kikapott a Bayern München otthonában a labdarúgó BL-elődöntő visszavágóján, de így is a spanyolok jutottak a sorozat fináléjába. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Jobb volt a Bayern, de mi gólt lőttünk odahaza, majd idegenben is, és ez döntött – ismerte el férfiasan Antoine Griezmann, a párharc egyik hőse, az Atlético támadója. – Két lábbal kell a földön állnunk egy ilyen siker után is, a bajnokságra kell koncentrálnunk, majd csak aztán foroghat az eszünk a döntőn. Azért nagyon elégedettek vagyunk, nehéz, iszonyatosan kemény mérkőzés volt ez, nagyszerű ellenféllel szemben. Jól kellett védekeznünk, de a támadásokról sem volt szabad megfeledkeznünk, és pontosan ezt is tettük. Az utolsó pillanatig szenvednünk kellett a továbbjutásért. Senkitől sem kell félnünk, a döntőben ugyanígy, hideg fejjel kell játszanunk, bárki ellen is lépünk pályára. Ott leszünk a fináléban, ezt meg kell most ünnepelnünk.”

„Hatalmas nyomás alatt tartottak minket a németek, nem tudtunk annyit támadni, mint amennyit szerettünk volna. De egy ilyen gyors, a labdát sokat birtokló ellenfél ellen nem lehet úgy futballozni, ahogyan csak szeretnél. A második félidőben többet támadtunk, gól lett a vége. Sokat köszönhetünk kapusunknak, Jan Oblaknak is. Nehéz szülés volt, ismét sokat kellett szenvednünk, de a döntőben bárki is várjon ránk, nincs félnivalónk. A csapat készen áll bármilyen kihívásra, történelmet akarunk írni, a döntőben is diadalmaskodni akarunk” – így a gólpassza után büntetőt hibázó Fernando Torres, aki elmondta azt is, hogy a holland és a spanyol bajnok után immáron a németet is felülmúlták.

„Remekelt az egész csapat, de a tizenegyes hárításakor kellett egy kis szerencse is” – szerénykedett a lefújás után a párharc főszereplője, a madridi kapus, Jan Oblak.

„Gólt kellett ma lőnünk a továbbjutáshoz, rúgtunk is egyet. Megvertük a Barcelonát és a Bayern Münchent is, és ugyan a Real Madrid és a Manchester City is elképesztően erős, nekünk mindegy, kivel játszunk a döntőben. A Bayernnek fantasztikus játékosai vannak, lehetetlen lett volna megúszni mindkét meccset kapott gól nélkül. Nagyon nem örülök annak, hogy betaláltak nekem, de hát ilyen a futball!”

„Boldog vagyok. Az első félidőben nagyon jól ment a Bayernnek, nagyszerű csapat, de a kihagyott büntető életben tartott bennünket. Mint csapat, most is megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, még Torres elpuskázott 11-ese is belefért. A vége olyan volt, mint egy mozifilm, egy thriller, hiszen öt perc volt a ráadás. Azt hittem, a hajrában többet tudunk majd kontrázni, de nem így történt. A világ legjobb csapatait vertük meg e sorozatban, a legutóbbi 180 perces játékban gyümölcsözött az elmúlt három évünk munkája” – tartott szemlét az Atlético BL-idénye fölött a győztes hadvezér, Diego Simeone, aki kifejezte reményét, hogy a szerencse a fináléban is melléjük áll.

„Mindannyian csöndesen vonulunk majd haza a stadionból, mert nagyon sajnáljuk, hogy nem leszünk ott a milánói döntőben. Pedig negyvenöt percen keresztül jól futballoztunk Madridban, és ma kilencven percen át remekeltünk” – szomorkodott a lefújást követően Manuel Neuer, Philipp Lahm pedig hozzátette: „Nem érheti szó a csapat házának elejét, mindenki mindent beleadott, de pechünkre ez sem volt elég. Nem lőttünk gólokat a fontos pillanatokban, és bizony különösen fáj egy ilyen meccs végén kiesni. Nagy kár, hogy nem tudtuk meghálálni az edzői stábnak az elmúlt három évet”.

„Büszke vagyok játékosaimra, a második félidőben nagyon jól futballoztunk Madridban, a müncheni találkozón meg végig jól teljesítettünk – így Josep Guardiola, a Bayern nemsokára búcsúzó mestere. – Jól ment nekünk a Juventus, a Benfica és most az Atlético ellen is, így aztán egészen nyugodtan fogok aludni.”

„Az életemet is odaadnám ezért a csapatért, most is úgy játszottunk, ahogyan kell, csakis a gól hiányzott. Nagyon sajnálom játékosaimat” – tette hozzá később a mester.

„A futball néha nagyon kegyetlen, sok mindent jól csináltunk, csak kevés dologban hibáztunk, de kiestünk. Nem sok ilyen estében lehetett eddig részem, fáj a kiesés. Személy szerint nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy kivédték a büntetőmet” – sajnálkozott Thomas Müller.

„Mindkét felvonás alkalmával mi voltunk a jobbak, mi domináltunk. Az ellenfél jobb arányban értékesítette lehetőségeit, ezért jutottak ők tovább. Csalódottak vagyunk, de szerezhetünk még trófeákat az idényben” – nyilatkozta a találkozó után Arturo Vidal, aki a hazai mérkőzésen is sokat harcolt, de középtávoli lövései nem értek célba egyszer sem.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Bayern München–Atlético Madrid 2–1
München, Allianz Arena, 70 000 néző. Vezette: Cakir (török)
BAYERN:
Neuer – Lahm, Javi Martínez, J. Boateng, Alaba – Xabi Alonso – Douglas Costa (Coman, 73.), Vidal, Th. Müller, Ribéry – Lewandowski. Vezetőedző: Josep Guardiola
ATLÉTICO: Oblak – Juanfran, Godín, J. Giménez, Filipe Luís – Saúl, Augusto Fernández (Ferreira Carrasco, a szünetben), Gabi, Koke (Szavics, 93.) – F. Torres, Griezmann (Thomas, 82.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Xabi Alonso (31.), Lewandowski (74.), ill. Griezmann (54.)
Továbbjutott:
az Atlético Madrid 2–2-vel, idegenben szerzett góllal

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik