BL, G-csoport: világítás és pont nélkül maradtak Gulácsiék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 22:50
null
Gulácsiék pont nélkül maradtak a Besiktas otthonában (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Lugája G-csoportjának második fordulójában a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 2–0-s vereséget szenvedett a Besiktas otthonában. A kvartett másik mérkőzésén a Monaco odahaza kapott ki a Portótól nagyon simán (0–3).

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Besiktas–RB Leipzig 2–0 (Babel 11., Talisca 43.)
Monaco–Porto 0–3 (Aboubakar 31., 69., Layún 89.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Besiktas 2 2 0 0 5–1 +4 6
2. Porto 2 1 0 1 4–3 +1 3
3. Monaco 2 0 1 1 1–4 –3 1
4. RB Leipzig 2 0 1 1 1–3 –2 1

A Besiktas korábban nem igazán szeretett német csapatok ellen játszani az európai kupákban, hiszen hét mérkőzésen mindössze egy döntetlent ért el hat veresége mellett (a Wolfsburggal végzett 0–0-ra a 2009–2010-es szezon csoportkörében), ráadásul ötször gólt sem tudott szerezni. Ráadásul a hétvégén a Fenerbahce elleni városi derbit is elveszítette az együttes, míg az RB Leipzig a Frankfurt legyőzésével hangolt.

Ennek ellenére a Gulácsi Péterrel felálló lipcseiek számára nem túl jól indult a találkozó, a 11. percben ugyanis vezetéshez jutott a házigazda. Cenk Tosun rúgta vissza az alapvonal közeléből a labdát a bal szélen, az érkező Ryan Babel pedig tizenkét méterről a rövid alsóba lőtt – a magyar kapus hiába vetődött, nem tudta kipiszkálni az erős kísérletet. (1–0)

Ráadásul a 32. percben a „csatárász” Timo Werner cserét kért, tovább nehezítve a lipcseiek dolgát – Lukas Klostermann váltotta. A 43. percben növelte előnyét a Besiktas: Ricardo Quaresma kanyarított középre a jobb oldalról, s az érkező Talisca a védőjét megelőzve stukkolt a hálóba az ötöstől. A szünetben két gól volt a különbség az sztambuliak javára. (2–0)

A fordulás után mintegy negyedóra játékot követően elment a világítás a stadionban, a szurkolók a telefonokkal próbáltak fényt csiholni, míg a játékvezető az öltözőbe vezette a meccs főszereplőit. Néhány perc alatt azonban megoldódott a probléma, így folytatódhatott a találkozó. Azonban említésre méltó eseményt már alig-alig hozott – a Besiktas begyűjtötte a pontokat, így két kör után két győzelemmel az élen áll a csoportban, míg Gulácsiék nehéz helyzetbe kerültek.


MONACO–PORTO

A kvartett másik mérkőzésén a Porto mindkét félidőben egy-egy gólt rúgva elintézte idegenben a Monacót. A 31. percben Vincent Aboubakar egy levágódó lövést húzott újra kapura, ám elsőre még védett a kapus, majd az újabb kipattanót már a hálóba kanalazta a Porto játékosa.

A fordulás után is Aboubakar volt eredményes: Moussa Marega lépett ki a jobb szélen, pazarul gurított középre, az érkező kameruni csatár pedig hét méterről a hálóba bombázott. A végeredményt egy óriási kapu előtti kavarodás után Miguel Layún állította be a 89. percben. (0–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik