Saját magát verte meg a Leipzig, a csoport élén a Zenit

Vágólapra másolva!
2019.10.02. 20:44
null
Depay (balra) szerezte a Lyon első gólját (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája G-csoportjában a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Lepizig hazai pályán szenvedett vereséget az Olympique Lyontól, amelynek a kaput eltaláló mindkét lövéséből gól esett. A csoport másik meccsén a Zenit a Benficát fogadva aratott magabiztos győzelmet.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
G-CSOPORT

RB Leipzig (német)–Lyon (francia) 0–2 (Depay 11., Terrier 65.)
Zenit (orosz)–Benfica (portugál) 3–1 (Dzjuba 22., Rúben Dias 70. – öngól, Azmun 78., ill. Raúl de Tomás 85.)

RB LEIPZIG–LYON

A TALÁLKOZÓ ESEMÉNYEI PERCRŐL PERCRE ITT KÖVETHETŐEK!

Az első fordulóban a Benfica vendégeként aratott szép győzelem után abban reménykedtek a lipcsei szurkolók, hogy hazai környezetben biztosan nyernek a több sebből is vérző francia Lyon ellen.

Hogy a nézők reménye nem hiábavaló, azt mindjárt a 6. percben tapasztalhatták is, hiszen Timo Werner óriási gólhelyzetben hibázott. Alig öt perc múlva kiderült, hogy nagyon kellett volna az a Werner-gól, mert a 11. percben a Leipzig két francia védője, Upamecano és Konaté együttesen szerencsétlenkedett össze egy szinte kihagyhatatlan helyzetet Depaynak, aki a kiszolgáltatott Gulácsi mellett a kapuba lőtt. 0–1

Nem volt benne a meccsben a lyoni vezetés, de alig tíz perccel később Werner megint már csak a kapussal találta magát szemben, de úgy emelte át felette a labdát, hogy a kaput sem találta el. A félidő hátralévő részében ment előre a Lipcse, de komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítania.

A második félidőben sem találták a németek a fonalat, a franciák remekül zárták le a területeket, és nem akartak mindenáron előremenni. Ez nem tett jót a meccsnek, elég kilátástalan futballozás zajlott a pályán. El is tartott mindez a 64. percig, amikor is a hazai csapat francia védői megint összehoztak egy gólt a Lyonnak. Mukiele ügyetlenkedett a saját tizenhatosánál, Terrier köszönte a lehetőséget, és Gulácsit becsapva a jobb alsóba lőtt. 0–2

A hátralévő időben kilátástalan küzdelmet vívott a Leipzig a gólszerzésért, de nem jött össze, így némi meglepetésre a Lyon megérdemelten nyerte meg a meccset úgy, hogy játékosai kétszer találták el a kaput, mind a kétszer gól lett belőle…

Dzjuba (labdával) kezdte a gólgyártást Szentpéterváron (Fotó: AFP)
Dzjuba (labdával) kezdte a gólgyártást Szentpéterváron (Fotó: AFP)

ZENIT–BENFICA

A Zenit történelme első BL-meccsét játszotta a 2018-as világbajnokságra épült Kresztovszkij Stadionban, s 51 683 néző látta a helyszínen, ahogy az első félidő 22. percében Artyom Dzjuba góljával megszerzi a vezetést, miután Ljubomir Fejsza a saját tizenhatos belül labdát vesztett egy rövid kirúgás után.

A Benfica ugyan a folytatásban becsülettel próbálkozott az egyenlítéssel, mégis a hazaiak szereztek újabb gólt a második félidő közepén – igaz, ehhez ismét kellett a vendégek védelmének közreműködése: egy gyors kontra végén Karavajev centerezését Rubén Dias „bebénázta” a gólvonal mögé.

Néhány perccel később Szardar Azmun biztosította be a hazai győzelmet – Dzjuba zseniálisan lépte át Magomed Ozdojev indítását, így az iráni begyalogolhatott a labdával a kapuba. A végeredményt a 85. percben Raúl de Tomás állította be, amikor egy eladott labdát jó 25 méterről elemi erővel zúdított be a jobb felső sarokba.

Győzelmével a Zenit a csoport élére ugrott, míg a Benfica pont nélkül az utolsó helyen szerénykedik.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Zenit 2 1 1 4–2 +2 4
2. Lyon 2 1 1
3–1 +2 4
3. RB Leipzig 2 1
1 2–3 –1 3
4. Benfica 2

2 2–5 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik