BL, G-csoport: nem bírt egymással a Besiktas és a Monaco

Vágólapra másolva!
2017.11.01. 19:56
null
Lopes lő, 0–1! (Fotó: AFP)
Történelmi lehetőség kapujában állt a Besiktas a Monaco ellen, hiszen a törökök korábban soha nem jutottak tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből, s most a Monaco ellen egy győzelemmel ezt (a csoport később kezdődő mérkőzésének eredményétől függetlenül is) megtehették volna – más kérdés, hogy nem sikerült, hiszen a meccs 1–1-es döntetlennel ért véget.

 

A Besiktas szurkolói ismét pokoli hangorkánt generáltak a mérkőzés kezdésére – erről a lipcsei Timo Werner is tudna mesélni… – s a hangzavar csak tovább fokozódott, amikor a 7. percben szemet gyönyörködtető akciót vezetett a hazai gárda, de Danijel Subasic kapuja nem forgott veszélyben.

Az első negyedóra elteltével sikerült a vendégeknek kiszabadulni a törökök szorításából, s Thomas Lemar szöglete után Youri Tielemans fejesét kellett bravúrral védenie Fabri kapusnak.
A folytatásban kimondottan lüktető, izgalmas játék folyt a pályán, még akkor is, ha igazán nagy gólhelyzetig nem jutottak el a csapatok.

A félidő hajrájában aztán megint Fabrinak kellett védeni: a csereként beálló Sztevan Jovetics passza után Rony Lopes közeli pörgetését hárította, míg a túloldalon Ricardo Quaresma jobbról, jobb külsővel rászúrt lövése jelentett munkát Subasicnak.

A félidő mégis úgy végződött, ahogy kezdődött: pokoli török füttyszóval, miután Adriano eladott labdájára Rony Lopes csapott le, és a hátráló Pepe mellett 18 méterről könnyen a jobb alsó sarokba tekert, 0–1!

A második félidőnek nagy lendülettel ment neki a hazai gárda, és az erőfeszítéseket néhány perc után siker koronázta, amikor Jorge tizenegyest érően húzta el Quaresma lábát, s a büntetőt Cenk Tosun váltotta gólra, 1–1!

Az egyenlítés után a Besiktas valamelyest csökkentette ugyan a tempót, míg a Monaco magasabb fokozatba kapcsolt, így továbbra is kevés igazán nagy gólhelyzetet, de nagy hajtást és kőkemény összecsapásokat eredményező játékot hozott a mérkőzés.

Hiába próbált meg a hajrában mindkét csapat előnybe kerülni, ez nem sikerült egyik félnek sem, így maradt az 1–1-es eredmény, ami végeredményben akár még a Besiktas továbbjutását is eredményezheti, ha a csoport másik meccsén este a lipcsei csapat nyerni tud az FC Porto otthonában.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 4. FORDULÓ

Besiktas–Monaco 1–1 (Cenk Tosun 54. – 11-esből, ill. Rony Lopes 45+1.)
KÉSŐBB
20.45:
FC Porto-RB Leipzig

G-CSOPORT
1. Besiktas 4 3 1 8–3 10
2. RB Leipzig 3 1 1 1 4–5 4
3. FC Porto 3 1 2 6–6 3
4. Monaco 4 2 2 3–7 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik