A Roma elrontotta a nap ziccerét; a Real nyert, így csoportelső

Vágólapra másolva!
2018.11.27. 20:43
null
Gareth Bale köszönte szépen az ajándéklabdát, és belőtte a Roma kapujába (Fotó: AFP)
A Real Madrid csoportelsőként, az AS Roma csoportmásodikként lépett tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája G jelű kvartettjéből, miután a címvédő simán, 2–0-ra győzött az olasz fővárosban. A két csapat továbbjutása már azzal biztossá vált, hogy kora este a CSZKA Moszkva hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Viktoria Plzentől.

AS ROMA–REAL MADRID

A G-csoport rangadójának cseppet sem tett jót, hogy a Viktoria Plzen a moszkvai sikerével mind az AS Romát, mind a Real Madridot továbbjuttatta – a két csapat ugyanis meglehetősen lehangoló első félidővel „szórakoztatta” a Stadio Olimpico közönségét. A mérkőzés előtt az egész stadion megünnepelte Francesco Tottit, akinek most tartották a beiktatási ceremóniáját a Roma hírességei közé, ezt követően azonban nem volt minek tapsolni...

Az első lehetőség húsz perc után következett el, ekkor Luka Modric megpattanó átlövését védte lábbal Robin Olsen, majd jött az első (kényszerű) csere is, mivel Stephan El Shaarawy sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

Az El Shaarawy helyére beálló Justin Kluivert rögtön lecsapott egy eladott labdára, de a kapu fölé durrantott – a Roma kicsit aktívabb volt és jobban pörgött. A ziccerekre így is az első félidő végéig kellett várni: a 35. percben Patrik Schick lőtte közelről a labdát Thibaut Courtois-ba, aztán Alekszandar Kolarov óriási bombája zúgott el a kapu jobb oldala mellett, majd a félidő hosszabbításában Nicolo Zaniolo passza után Cengiz Ünder lőtt öt méterről, tökéletes helyzetből a kapu fölé. A római publikum nem hitt a szemének, de az ifjú török sem nagyon...

A szünet után egy elképesztő bakiparádé végén megszerezte a vezetést a Real Madrid. A 47. percben egy hazaadásnál Olsen rosszul rúgta ki a labdát, amit Federico Fazio még rosszabbul, teljesen érthetetlenül a saját kapuja felé, középre fejelt – oda, ahol ott állt Gareth Bale. A walesi köszönte szépen az ajándékot, átvette, és befordult, ballal, laposan lőtt – a hálóba (0–1).

A Roma egy veszélyes szögletet követően kis híján egyenlített, aztán kis híján megkapta a másodikat is, ám a Kolarov szorításában kapura törő Bale Olsenbe lőtt egy ziccert. Ami késett, nem múlott: az 59. percben Luka Modric Gareth Bale-hez továbbított a jobb szélen, utóbbi ballal remekül nyesett át a hosszú oldalra, onnan Karim Benzema okosan középre stukkolt, Lucas Vázquez pedig közelről a kapuba lőtt (0–2).

A második találat után a Roma teljesen szétesett (az olaszok önbizalma már az első után elszállt), és a következő tíz percben csak a realosok rossz helyzetkihasználásán múlt, hogy nem lett gyorsan KO. A hazaiak kispadja teljes apátiába süllyedve nézte a mérkőzést, majd a végén az Olimpico közönsége jól kifütyülte a Romát – a Real Madrid simán győzött és ezzel a sikerrel meg is nyerte a csoportot. A Roma a második helyen továbbment, de a csapat nem festett magáról túl pozitív képet...

CSZKA MOSZKVA–VIKTORIA PLZEN

A CSZKA Moszkva már a 10. percben megszerezte a vezetést a Viktoria Plzen ellen Nikola Vlasic büntetőből szerzett góljával, s ha megőrizte volna az előnyét, némi nyomást gyakorolt volna a Real Madridra és az AS Romára, mert a spanyol és az olasz sztárklub továbbjutása ebben az esetben még nem vált volna biztossá.

Igen ám, de a Plzen a második félidőben fordított a hóesésben és a mínusz öt fokban – azok után, hogy az első játékrész végén Ikor Akinfejev, a CSZKA kapusa kivédte Roman Procházka tizenegyesét –, így nemcsak továbbjuttatta a Realt és a Romát, hanem az egymás elleni összevetést tekintve (ami a záró kör után dönteni fog) az oroszoknál jobb helyzetbe került. Ez azt jelenti, hogy ha az utolsó fordulóban a Plzen legalább annyi pontot szerez otthon a Roma ellen, mint a CSZKA Madridban, akkor a csehek maradnak a harmadikok, és az Európa-ligában folytathatják a nemzetközi kupaidényt.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
G-CSOPORT

AS Roma (olasz)–Real Madrid (spanyol) 0–2 (0–0)
Róma, Stadio Olimpico, 59 124 néző. V: Turpin (francia)
Gólszerző: Bale (47.), Lucas Vázquez (58.)

CSZKA Moszkva (orosz)–Viktoria Plzen (cseh) 1–2 (1–0)
Moszkva,
Luzsnyiki Stadion, 52 892 néző. V: Makkelie (holland)
Gólszerző: Vlasic (10. – 11-esből), ill. Procházka (56.), Hejda (81.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 5 4 1 12–2 +10 12
2. Roma 5 3
2 10–6 +4 9
3. CSZKA Moszkva 5 1 1 3 5–9 –4
4
4. Viktoria Plzen 5 1 1 3 5–15 –10
4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik