BL, F-csoport: tarolt a Manchester City, botlott a Napoli

Vágólapra másolva!
2017.09.13. 22:41
null
Sergio Agüero is bevette a Feyenoord kapuját (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának első fordulójában a Manchester City idegenben ütötte ki a Feyenoordot (0–4), míg a kvartett másik mérkőzésén némi meglepetésre a Sahtar Doneck odahaza 2–1-re legyőzte a Napolit.

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Feyenoord–Manchester City 0–4 (Stones 2., 63., Agüreo 10., Gabriel Jes
us 25.)
Sahtar Doneck–Napoli 21 (Taison 15., Ferreyra 58., ill. Milik 72. – 11
-esből)

FEYENOORD–MANCHESTER CITY

A nyáron jelentősen erősödő és az átigazolási piacon csaknem 250 millió eurót költő Manchester City már a mérkőzés elején jelezte: a három pontért jött. A 2. percben meg is szerezte a vezetést Pep Guardiola legénysége: egy kis szögletet követően David Silva emelt középre, az ötösnél érkező John Stones fejelt a bal alsó felé, a kapufánál álló Vilhena tisztázhatott volna, azonban a lábai között a kapuba vánszorgott a labda. Ez volt a City leggyorsabb nemzetközi kupagólja, Stones 95 másodperc után volt eredményes (0–1).

A vendégek továbbra is nyomás alatt tartották a hazai védelmet, aminek meg is lett az eredménye a 10. percben. Kyle Walker lépett ki a jobb oldalon a jobbösszekötő helyén, majd laposan középre lőtte a labdát, az ötös jobb sarkánál érkező Sergio Agüero a védőjét megelőzve a hosszúba pörgetett (0–2).

Volt ok az örömre: a Manchester City négyet vágott Rotterdamban (Fotó: AFP)
Volt ok az örömre: a Manchester City négyet vágott Rotterdamban (Fotó: AFP)

A találkozót már az első félidőben eldöntötte a Manchester City: Mendy távoli lövését hárította a Feyenoord kapusa, a kipattanó azonban épp Gabriel Jesus elé került, aki az ötösről az üresen tátongó kapuba gurított. A rotterdamiak megálltak a védés után, hiszen Nicolás Otamendi lesen tartózkodott, ám mivel nem ő, hanem a brazil csatár lőtte el a kipattanót, a gól szabályos volt. Huszonöt perc alatt berámolt hármat a City (0–3).

Az első játékrész hátralévő részében tartotta a labdát a Manchester City, ezt nyugodtan meg is tehette magabiztos előnye birtokában.

A fordulás után a City angol válogatott védője, John Stones állította be a végeredményt: megint egy kis szöglettel próbálkoztak a vendégek, a hazaiak pedig ezúttal is megették a figurát, Kevin De Bruyne kanyarított középre, s Stones az ötösről a kapu közepébe fejelt. A Manchester City meggyőző játékkal és eredménnyel kezdte BL-hadjáratát (0–4).

A meccs összefoglalója

SAHTAR DONECK–NAPOLI

A Napoli birtokolta többet a labdát az első félidőben, de a futballt még mindig gólra játsszák, azt pedig a Sahtar szerezte. A 15. percben Facundo Ferreyra passzolt Taisonhoz, és a brazil támadó a tizenhatosról a jobb alsóba helyezett (1–0).

Taison juttatta előnyhöz a Sahtart a Napoli ellen az első félidőben (Fotó: AFP)
Taison juttatta előnyhöz a Sahtart a Napoli ellen az első félidőben (Fotó: AFP)

A szünetben egygólos előnyben voltak a hazaiak, amit a fordulás után nem sokkal megdupláztak: bal oldali beadásra pocsékul jött ki a kapujából Pepe Reina, átszállt fölötte a labda, a hosszún érkező Ferreyra köszönte szépen, és néhány lépésről az üres kapuba stukkolt (2–0).

Szűk negyedórával később szépített a Napoli, a csereként beálló Dries Mertens harcolt ki büntetőt: Arkadiusz Milik magabiztosan lőtte a labdát a jobb alsóba a balra vetődő kapus mellett (2–1).

A meccs összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik