A Barcelona csoportelsőként jutott tovább (Fotó: AFP)

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ 
F-CSOPORT
Borussia Dortmund (német)–Slavia Praha (cseh) 2–1
 (Sancho 10., Brandt 61., ill. Soucek 44.)
Internazionale (olasz)–Barcelona (spanyol) 1–2 (R. Lukaku 44., ill. C. Pérez 23., Fati 88.)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Barcelona64209–4+5 14
2. Borussia Dortmund63128–8010
3. Internazionale621310–9+1 7
4. Slavia Praha60244–10–6 2

 

INTERNAZIONALE–BARCELONA

A Barcelona teljesen egyértelművé tette a továbbjutása tudatában, hogy nem a legjobb kezdővel fog pályára lépni az Inter ellen, ami nagy lehetőséget adott a hazaiaknak. Merthogy az olasz csapat biztos továbbjutásához az kellett, hogy legyőzze a Barcelonát.

Felforgatott csapat ide, Messi hiánya oda, a „tarcsi” is elég jó játékot mutatott be, és bár a hazaiaknak is voltak lehetőségei, elsősorban Lukakunak, biztos lábbal passzolgattak.

Aztán a hazai szurkolók nagy bánatára Pérez megszerezte a vezetést a Barcelonának a 23. percben, ami azért is volt elkeserítő az Internek, mert a másik meccsen a Dortmund is vezetett.

Ezután többet kezdeményezett az Inter, de sokáig nem sikerült kihasználni a helyzeteket, végül a 44. percben némi szerencsével Lukaku elé került a labda, és a belga csatár nagyon kilőtte a bal alsót. 1–1

Hogy még nagyobb legyen hazaiak öröme, a Slavia is egyenlített, így a második félidőt úgy kezdhették, hogy a döntetlennel is továbbjutók lehetnek. Ez aztán addig tartott, amíg a Dortmund újra vezetést nem szerzett a másik meccsen. Az utolsó negyedórában az Inter minden követ megmozgatott a vezetés megszerzéséért, miközben a Barcelona lényegében csak a védekezéssel volt elfoglalva.

Fogyott az idő, és az Inter reményei a 86. percben omlottak össze, mint egy kártyavár, mert bejött Fati, és szinte azonnal góllal jelentkezett. Innen már nem jött vissza az olasz csapat, és mivel a Dortmund legyőzte a Slavia Prahát, a német csapat a BL-ben, az Inter pedig az Európa-ligában folytathatja. 1–2

 

DORTMUND–SLAVIA PRAHA

A Borussia Dortmund már a tizedik percben megszerezte a vezetést a Slavia Praha ellen: a németeknél egy nagyszerű támadás végén Jadon Sancho ünnepelhetett.

Hiába a hazai előny, a 44. percben meglepetésre egyenlítettek a csehek, erre azonban a második félidőben „válaszolni tudott” a BVB Julian Brandt villanásával, s mint később kiderült, a gól három pontot, egyúttal továbbjutás ért a dortmundiaknak.