BL, F-csoport: a Sahtar a Man. City legyőzésével a 16 között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.06. 22:42
null
A Sahtar Doneck játékosai izgatottan várhatják a nyolcaddöntő hétfői sorsolását (Fotó: AFP)
A Manchester City mögött a Sahtar Doneck jutott tovább a legjobb tizenhat közé a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjából. Az ukránok az utolsó fordulóban hazai pályán 2–1-re legyőzték Pep Guardiola csapatát, de vereség esetén sem estek volna ki, mivel a Napoli 2–1-re alulmaradt a Feyenoord otthonában.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ

F-CSOPORT
Feyenoord (holland)–Napoli (olasz) 2–1 (N. Jörgensen 33., St. Juste 91., ill. Zielinski 2.)
Sahtar Doneck (ukrán)–Manchester City (angol) 2–1 (Bernard 26., Ismaily 32., ill. Agüero 92. – 11-esből)

AZ F- CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Manchester City
6
5

1
14–5
+9
15
2. Sahtar Doneck
6
4

2
9–9
0
12
3. Napoli 6 2
4 11–11 0 6
4. Feyenoord 6 1
5 5–14 –9 3

SAHTAR DONECK–MANCHESTER CITY

A Manchester City biztos csoportelsőként léphetett pályára Ukrajnában, ami az összeállításán is meglátszott. A védelemben Ederson előtt Danilo, Tosin Adarabioyo, Eliaquim Mangala és az idei U17-es világbajnokság legjobb játékosának megválasztott Phil Foden kapott lehetőséget – utóbbi 17 évesen és 191 naposan a klub történetének legfiatalabb futballistája lett, aki a BL-ben bekerült a kezdőcsapatba. Az alapemberek közül hiányzott többek között Kyle Walker, Nicolás Otamendi, Kevin De Bruyne, David Silva, John Stones és Raheem Sterling, míg Sergio Agüero csereként állt be.

A Sahtarnak már egy döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutás biztossá tételéhez, de Paulo Fonseca együttese nem bízta a véletlenre. A 26. percben Bernard szép emelésével megszereztek a vezetést a hazaiak (1–0), akik Ederson kapus hibáját kihasználva hat perccel később Ismaily révén is betaláltak. A Manchester City április óta először kapott egynél több gólt az első félidőben minden sorozatot figyelembe véve (2–0).

Pep Guardiola 100. BL-meccsén az angolok a ráadáspercekben Agüero tizenegyesével szépítettek (2–1), de a vereséget nem tudták elkerülni – ettől még alighanem nyugodtan alszanak majd a City játékosai. Bár az a tény talán picit elkeserítheti őket, hogy véget ért a 28 meccses veretlenségi sorozatuk.

FEYENOORD–NAPOLI

Azzal, hogy a Sahtar nyert, a Napolinak a győzelem is kevés lett volna a továbbjutáshoz, de ezt természetesen nem lehetett előre tudni. A nápolyi csapatban a sérült Lorenzo Insigne 60 tétmérkőzés után először hiányzott a kezdőcsapatból, a helyére Piotr Zielinski került be, aki már a második percben előnyhöz juttatta a vendégeket. Az olasz alakulat sorozatban a 11. európai kupameccsén szerzett gólt, ami klubrekord (0–1).

A hazaiak Nicolai Jörgensen fejesével még az első félidőben egyenlítettek (1–1), és mivel sokáig nem változott az eredmény, közel kerültek ahhoz, hogy megszerezzék első pontjukat. A 83. percben aztán Tonny Vilhenát kiállította a játékvezető, ám a Feyenoord a hosszabbításban tíz emberrel is megnyerte a találkozót: egy szöglet után a 21 esztendős Jerry St. Juste fejelt Pepe Reina kapujába (2–1).

A rotterdami együttes így győzelemmel búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól, míg a Napoli az Európa-ligában folytathatja tavasszal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik