BL: Ezen a napon egy gól elég volt a számunkra – Rebrov

BORBOLA BENCE (Zágráb)BORBOLA BENCE (Zágráb)
Vágólapra másolva!
2019.08.06. 22:45
null
Rebrov lehet az elégedettebb (Fotó: Szabó Miklós)
Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének első mérkőzésén. Szerhij Rebrov, az FTC edzője elmondta, az volt a céljuk, hogy jó eredményt érjenek el, márpedig ezen a napon az egy gól elég volt a számukra. A horvátokat irányító Nenad Bjelica szerint ha húsz százalékkal jobban használják ki a helyzeteiket, simán győznek.

SZERHIJ REBROV, a Ferencváros vezetőedzője:

– Nem indult jól a mérkőzés, az első negyedóra egyértelműen a Dinamóé volt.
– Egyetértünk. Nem kezdtünk jól, tudtuk, hogy az első negyedóra nehéz lesz, így is történt. De örülök, hogy nem estünk össze, visszajöttünk a mérkőzésbe. Az idegenbeli gól nagyon fontos. A Dinamo Zagreb remek együttes, ezt ezen a napon is bebizonyította. A hibáinkat ismét kielemezzük, újabb egy hetünk van, hogy felkészüljünk a visszavágóra.

– Elégedett az eredménnyel, ugye?
– Persze. A horvát újságírók arról faggattak, miért voltunk ennyire veszélytelenek, ám erre azt válaszoltam, ők játszottak idehaza, nekünk az volt a célunk, hogy jó eredményt érjünk el, és ez sikerült. Ezen a napon egy gól elég volt a számunkra.

– A mérkőzés előtt azt mondta, ötven-ötven százalék a két csapat esélye a továbbjutásra. A mostani eredmény után hogyan változott ez a szám?
– Maradjunk annyiban, előnyünk van, de semmi sem dőlt el. Most inkább nem mondanék számot... Nagyon fontos lesz, hogyan sikerül a visszavágóra való felkészülés. Ezen az estén a gólunk jót tett a csapatnak, a második félidőben kontrolláltuk a találkozót. Az első félidő sokkal gyengébb volt, ám fordulás után nyugodtabbak voltunk.

NENAD BJELICA, a Dinamo Zagreb vezetőedzője:

– Úgy tűnt, bedarálják a magyar bajnokot, ehhez képest alaposan visszavettek a tempóból. Miért?
– Jó kérdés! Nem így terveztük. Egyelőre az okát sem tudom. Az első húsz perc egyértelműen a miénk volt, ám utána hátrébb húzódtunk, nem tudom, miért. A Ferencvárosban is vannak minőségi játékosok, jól járatták a labdát, még akkor is, ha túlzottan veszélyesek nem voltak a kapunkra. A nagyobb helyzeteink nekünk voltak.

– A Dinamo általában agresszív futballal rukkol ki, helyi újságírók most ezt kérték számon önön. Egyetért ezzel?
– Abszolút nem! Igenis kellően agresszívek voltunk. Sok lehetőségünk volt, ám ezen az estén alig jött össze valami. Ha húsz százalékkal jobban használjuk ki a helyzeteinket, simán győzünk. De ilyen a labdarúgás. Nem értek egyet azzal, hogy ne lettünk volna agresszívek. Azt se felejtsük el, hogy ellenfél is volt a pályán. A kapusuk remek napot fogott ki, látszott, hogy a Ferencváros nem csak védekezni érkezett Zágrábba.

– Bosszús az eredmény miatt? Milyen visszavágóra számít?
– A nulla nulla számunkra nem lenne jó eredmény, így Budapesten győzelemre készülünk. Nem lesz egyszerű a visszavágó, de semmi sem dőlt el. A mai napon a tízes skálán hatos teljesítményt nyújtottunk, a második összecsapáson ennél többre lesz szükség.

AZ NSO TV-NEK SIGÉR DÁVID, LOVRENCSICS GERGŐ ÉS TOKMAC NGUEN ÉRTÉKEL

TOKMAC NGUEN: ÉLVEZTEM A JÁTÉKOT

Megtartotta jó szokását, ezúttal is veszélyesen futballozott. Tokmac Nguen ebben a szezonban rendre lendületes játékkal rukkol ki, így volt ez Zágrábban is.

„Alaposan bekezdett a Dinamo, és összességében is nagyon nehéz mérkőzés volt – mondta a Ferencváros szélsője. – Az első és a második negyvenöt perc között nagy volt a különbség, de hogy mi volt az oka, nem tudnám megmondani. A futball már csak ilyen. Néha föléd kerekedik az ellenfél. De a kapott gól után is látható volt, nemcsak védekezni szerettünk volna, hanem támadni is, járatni a labdát. A fordulás után jött is a gól.”

A gól, ami láthatóan megnyugtatta a magyar bajnokot. A zöld-fehérek onnantól még higgadtabban, türelmesebben járatták a labdát, hiszen az idegenbeli gól sokat érhet az ilyen párharcok esetében.

„Meglátjuk, mire lesz elég ez az eredmény. A fordulás után még inkább élveztem a játékot, próbáltam cselezni, ez a stílusom. A Dinamo Zagrebnek kemény védői vannak, több helyen is fáj a lábam, de ez a legkisebb gondom most. Ez csak a párharc első felvonása volt, a horvát bajnokkal Budapesten sem árt vigyázni. Az esélyek ugyanúgy ötven ötven százalék, mint az első mérkőzés előtt voltak.”

LOVRENCSICS GERGŐ: ALAPOSAN ELFÁRADTAM

Nehezen lendült bele a Ferencváros, a horvátok az első negyedórában nagy iramot diktáltak, a védőknek, köztük Lovrencsics Gergőnek is több kellemetlen pillanatot okozva. Vajon készültek-e erre a ferencvárosi játékosok?

„Biztosak voltunk benne, és erre a szakmai stáb is felhívta a figyelmünket, hogy a Dinamo hazai pályán alighanem nekünk ront. Arra is készültünk, hogy felívelgetik a magas középcsatárukra a labdákat, és a lepattanókra ékeznek. Remek játékosaik vannak, ebben az időszakban nehéz volt őket megállítani.”

A lendületes kezdés nem, ám az azt követő időszak annál inkább meglepte Lovrencsics Gergőt.

„Inkább az lepett meg, hogy az első húsz percet követően visszaálltak, hagytak bennünket játékba lendülni. Az első félidőben nem igazán voltak helyzeteink, ám a fordulás után már veszélyeztettünk, jött is a gól. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, szerettünk volna idegenben mindenképpen gólt lőni. Mentünk előre, a Dinamo az utolsó félórára három friss játékost is pályára küldött, és bizony fizikailag és fejben is alaposan elfáradtam. Elől kifejezetten dinamikus játékosaik vannak, fürgék, jól cseleznek, az ilyen mérkőzéseken lehet igazán fejlődni.”

A zöld-fehérek védője szerint nincs lefutva a párharc, a továbbjutás a második mérkőzésen dől el.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros 1–1
(1–0)
Zágráb, Maksimir Stadion, 14 283néző. Vezette: Raczkowski (lengyel)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac – Gojak (Moro, 69.), Ademi, Dani Olmo – Hajrovic (Majer, 69.), B. Petkovic (Gavranovic, 76.), Orsic. Vezetőedző: Nenad Bjelica
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Haratin – Zubkov, Skvarka (Ihnatenko, 89.), Nguen (Civic, 83.) – Szihnyevics (Lanzafame, 78.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Olmo (7.), ill. Sigér (60.)

VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
Budapest, Groupama Aréna

A mérkőzésről a Nemzeti Sportot tudósította: Borbola Bence (Zágráb, összefoglaló), Szabó Miklós (Zágráb, fotó), Pusztai Viola (Zágráb, videó), Bacskai János (percről percre)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik