BL: ez nem döntő – a statisztika a Real Madrid kiesését ígéri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.16. 13:48
null
Zinédine Zidane (balra) 2005-ben még játékosként vezette a Real Madridot a BL-ben a Juve ellen, de Alessandro Del Pieróék örülhettek (Fotó: AFP)
Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítása kapcsán. Íme:

 

 

JUVENTUS (olasz)–REAL MADRID (spanyol)

• A Juventus eddig mind a négyszer kiejtette a BL-ben a Real Madridot, amikor a két csapat oda-visszavágós párharcban találkozott egymással. A két egymás elleni döntőjüket viszont a Real nyerte meg.

• A Juventus csak kettőt vesztett el a legutóbbi nyolc egymás elleni BL-mérkőzésükből (köztük a tavalyi döntőt).

• A Juventus és a Real Madrid a 20. és 21. egymás elleni európai kupamérkőzését játssza majd. Ennél többször (24-szer) csak a Real Madrid és a Bayern München csapott össze az európai kupaporondon.• A Real Madrid legutóbbi tíz, Juventus elleni BL-góljából nyolcban főszerepet játszott Cristiano Ronaldo (hét gól, egy gólpassz).

FC BARCELONA (spanyol)–AS ROMA (olasz)

• Eddig négy mérkőzést játszott egymással a két csapat. A Roma az első három alkalommal veretlen maradt a katalánokkal szemben, a legutóbbi összecsapásukon (2015 novemberében) viszont 6–1-re kikapott a Barcától. Ez volt a legnagyobb különbségű vereség, amelyet olasz csapat elszenvedett spanyoltól az európai kupákban.

• Gerard Piqué, Sergio Busquets, Andrés Iniesta és Lionel Messi jó érzésekkel térhet vissza a Stadio Olimpicóba, 2009-ben ugyanis ott nyerték meg a Manchester United elleni BL-finálét (2–0).

• Olasz csapat még sosem győzött idegenben BL-negyeddöntő első mérkőzésén (3 döntetlen, 7 vereség).


SEVILLA (spanyol)–BAYERN MÜNCHEN (német)

• A Sevilla az egyetlen a mostani negyeddöntős csapatok közül, amellyel a Bayern München még nem találkozott az UEFA által rendezett klubsorozatokban.

• James Rodríguez (Bayern) négy gólt szerzett a Sevilla ellen, amikor még a Real Madrid játékosa volt. Ilyen sokszor csak a Granada ellen volt eredményes.


LIVERPOOL (angol)–MANCHESTER CITY (angol)

• A Manchester City lesz a Liverpool hetedik angol ellenfele az európai kupaporondon – a Leeds United, a Tottenham, a Nottingham Forest, a Chelsea, az Arsenal és a Manchester United után.

• A 2011-es Chelsea–Manchester United párharc óta most rendeznek először angol házinegyeddöntőt a BL-ben.

• A Premier League mostani idényében lejátszott mérkőzéseik alapján a City jutna tovább 8–4-es összesítéssel (Manchesterben 5–0-ra nyert, Liverpoolban 4–3-ra kikapott).

• Jürgen Klopp (Liverpool) minden sorozatot figyelembe véve eddig hat mérkőzésen aratott győzelmet edzőként Pep Guardiola (Man. City) csapatai ellen, többször, mint bárki más.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
ÁPRILIS 3. (KEDD)
Sevilla (spanyol)–Bayern München (német)
Juventus (olasz)–Real Madrid (spanyol)
ÁPRILIS 4. (SZERDA)
FC Barcelona (spanyol)–AS Roma (olasz)
Liverpool (angol)–Manchester City (angol)

VISSZAVÁGÓK
ÁPRILIS 10. (KEDD)

AS Roma (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
Manchester City (angol)–Liverpool (angol)
ÁPRILIS 11. (SZERDA)
Real Madrid (spanyol)–Juventus (olasz)
Bayern München (német)–Sevilla (spanyol)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik