BL: „Ez minden volt, csak normális futballmeccs nem”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.21. 09:14
null
Pazar meccset és nyolc gólt hozott a Leverkusen–Roma (Fotó: AFP)
Egyik edző sem volt elégedetlen a keddi labdarúgó BL-játéknap kiemelkedően legjobb mérkőzése, a 4–4-re végződő Bayer Leverkusen–AS Roma találkozó után.

„Ez minden volt, csak normális futballmeccs nem. Az ilyen mérkőzésekért mennek ki edzők, játékosok, szurkolók a stadionba. A végén még volt esélyünk az 5–4-re is, az már totális őrület lett volna. Jól kezdtünk, villámgyorsan elhúztunk 2–0-ra, és a kezünkbe került a meccs, de ekkor nagyon passzívvá vált a játékunk, a Roma pedig megmutatta, mire képes. Az egyenlítés és a szünet után jól kezdtünk, de megint kaptunk egy gólt, viszont még 2–4 után sem adtuk fel, ami szenzációs. Ha szerzünk egy pontot Rómában, jó esélyünk van továbbjutni” – értékelt a Leverkusen edzője, Roger Schmidt.

„Nem vagyok csalódott, több pozitív dolog történt, mint negatív – 2–0-ra égtünk, és sok csapat ilyen helyzetben összeomlik. Mi ehelyett támadtunk és fordítottunk. Idegesítő természetesen, hogy nem tudtuk megtartani az előnyt – túlzottan átadtuk nekik a területet, és túlságosan visszahúzódtunk. A sok kapott gól az egész csapat védekezésének problémáját jelzi. A támadásokat a kapusnál kezdjük felépíteni, a védekezést pedig már a támadók kezdik. Nem szabad hagynunk, hogy ennyire visszaszorítson minket az ellenfél. A harmadik góljuk parádés volt, de nem támadtuk le megfelelően Kevin Kamplt. Ha tíz méterrel feljebb toljuk a védekezést, nem kapunk ilyen gólokat. A Bajnokok Ligájában és a Serie A-ban is sok gólt szerzünk, de sokat is kapunk – csapatként dolgozva oldhatjuk csak meg ezt a gondot” – vonta meg a mérleget a Roma részéről Rudi Garcia.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

E-CSOPORT
Bayer Leverkusen–Roma 4–4 (J. Hernández 4., 19. – az elsőt 11-esből, Kampl 84., Mehmedi 86., ill. De Rossi 29., 38., Pjanic 54., Iago Falqué 73.)
BATE–Barcelona 0–2 (Rakitic 48., 64.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 3 2 1 5–2 +3 7
2. Bayer Leverkusen 3 1 1 1 9–7 +2 4
3. BATE Boriszov 3 1 2 4–8 –4 3
4. Roma 3 2 1 7–8 –1 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik