BL: Életem egyik legfontosabb mérkőzése lesz – Pochettino

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 22:35
null
Pochettino csapata megpróbál meglepetést okozni (Fotó: AFP)
Angliai rangadóval, Tottenham–Manchester City mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője.

 

„Azt hiszem, ez lesz életem egyik legfontosabb mérkőzése. Azt kell mondanom, nekünk már az is egy bónusz, hogy itt lehetünk a negyeddöntőben. Megpróbáljuk legyőzni a Manchester Cityt, de nagyon nehéz lesz, hiszen kiváló csapat” – nyilatkozta Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere.

A szakember nagy tisztelettel beszélt a Manchester Cityről és úgy fogalmazott, Pep Guardiola csapata képes arra, hogy 2018–2019-ben mindent megnyerjen.

„A manchesteriek elmúlt néhány évben megpróbáltak megnyerni mindent, ráadásul Guardiola az egyik legjobb edző a világon. Ha van csapat, amely képes a teljes tarolásra, akkor az a Manchester City” – tette hozzá.

Érdekesség, hogy a Spurs volt az első csapat, amely képes volt legyőzni a Guardiola vezette Cityt, még 2016. október 2-án 2-0-ra. Amíg a Manchester City kerete teljesen átalakult, addig a londoniaknál az akkori kezdő tizenegyből tíz labdarúgó Pochettino rendelkezésére áll. Az egyetlen kivétel Kyle Walker, aki jelenleg éppen a manchesterieket erősíti.

Pep Guardiola mindent elkövetett, hogy most ne csupán Harry Kane-t emelje ki az ellenféltől, hiszen egyszer emiatt már megorrolt rá kollégája. Kiemelte, hogy nagyon tiszteli a válogatott csatárt, de ez a csapat jóval komplexebb annál, hogy egy játékosról szóljon minden.

A spanyol szakember úgy véli, hogy a mostani Manchester City jobb csapat, mint a tavalyi, amely ugyancsak a negyeddöntőben, ugyancsak egy angol csapat ellen kettős vereséggel búcsúzott 2017–2018-ban. „Tavaly a Liverpool félóra alatt lerendezett mindent, annyi idő kellett ahhoz, hogy 3–0-s előnyre tegyen szert. Nem felejtettem el, hogy mi történt akkor, hiszen akár most is megtörténhet” – mondta.

A felek idén még csak egyszer találkoztak, de azt az eredményt minden bizonnyal elfogadná ismét Guardiola: 2018. október 29-én a csapat 1–0-ra győzött idegenben Rijad Mahrez találatával.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00:
Liverpool FC (angol)–FC Porto (portugál) (Tv: Spíler2)
21.00: Tottenham Hotspur (angol)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik