BL: „Érthetetlen, megengedhetetlen” – 8–1 után a Bayernnél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.15. 08:54
null
Thomas Müller szerint a BL későbbi szakaszában jobban kell figyelnie a Bayernnek (Fotó: AFP)
Bár a Bayern München szerdán 3–1-re legyőzte a Besiktast Isztambulban és 8–1-es összesítéssel a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott, egyes játékosok nem elégedettségüknek adtak hangot, hanem a hibákat emelték ki, és azt fejtegették, miben lehetne még jobb a csapat.

A legnagyobb kritikus Thomas Müller volt, aki kis túlzással több rosszat látott csapata szerdai teljesítményében, mint jót.

„A második félidőben voltak olyan szakaszai a meccsnek, amelyekkel cseppet sem lehetünk elégedettek. A játékrész középső része teljesen kiesett, folyamatosan eladtuk a labdát, belementünk olyan rugdalózásba, amely nem jellemző ránk” – morgolódott Müller, akinek szavait Jérome Boateng is nyomatékosította.

„Buta hibákat követtünk el, eladtuk a labdát, ostoba faultokat követtünk el. Mindez érthetetlen, megengedhetetlen. Ha nincs ekkora előnyünk az első meccsről, csúnyán pórul járhatunk az ilyen kisiklások miatt” – mondta Boateng.

A csapatkapitány Müller azért is szemrehányást tett társainak, mert három sárga lapot is kaptak a már lefutott párharc visszavágóján.

„Borzasztóan dühítő, hogy egy ilyen meccsen is képesek vagyunk három sárga lapot gyűjteni. Nem ez volt a terv” – morgott Müller Boateng, Mats Hummels és Rafinha sárga lapja miatt.

Jupp Heynckes vezetőedző sem hallgatta el kritikáját.

„Elmondtam a csapatnak, hogy az ilyen meccseken nem szabad belemenni a rohanós fociba. Ez most nem sikerült” – mondta Heynckes.

A Bayern a pénteki sorsoláson angol, olasz vagy spanyol ellenfelet kaphat.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Besiktas (török)–Bayern München (német) 1–3 (0–1)
Isztambul,
Besiktas Park, 40 000 néző. Vezette: Oliver (angol)
BESIKTAS: Tolga Zengin – Gökhan Gönül, G. Medel, Necip Uysal, Caner Erkin – R. Quaresma, Oguzhan Özyakup, Tolgay Arslan (Hutchinson, 60.), Lens (Talisca, 60.) – Vágner Love (Babel, 75.), Mustafa Pektemek. Vezetőedző: Senol Günes
BAYERN: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Hummels (Süle, a szünetben), Alaba – Ar. Vidal, Javi Martínez, Thiago Alcántara (James Rodríguez, 35.) – Th. Müller, Lewandowski (S. Wagner, 68.), Ribéry. Vezetőedző: Jupp Heynckes
Gólszerző: Vágner Love (59.), ill. Thiago Alcántara (18.), Gökhan Gönül (46. – öngól), S. Wagner (84.)
Továbbjutott: a Bayern München, 8–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik