BL: először kerülhetett egy csoportba CR és Messi, összejött!

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.02. 10:33
null
Lionel Messi és Cristiano Ronaldo két év után találkozhat ismét egymással (Fotó: AFP)
Először nyílt lehetőség arra, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapata ugyanabba a csoportba kerüljön a Bajnokok Ligájában, s láss csodát, így történt. A Juventus és az FC Barcelona ráadásul épp a huszonöt év után ismét főtáblás Ferencvárossal került egy négyesbe. Ronald Koeman, a katalánok vezetőedzője szerint kedvező beosztást kaptak.

 

Kissé meglepő, de korábban nem fordulhatott elő, hogy Messi és Ronaldo csapata már a csoportkörben találkozzon egymással.

A kassiesa.net feljegyzései alapján amíg a portugál támadó a Manchester Unitedet erősítette, klubja rendre az első kalapból várta a BL-csoportkör sorsolását – akárcsak Messi és a Barcelona. Ronaldo 2009 és 2018 között futballozott Spanyolországban, a Real Madridban, így ebben az időszakban csapata eleve nem kerülhetett egy kvartettbe másik spanyol gárdával. A Juventust pedig rendre az első kalapból húzták ki a közelmúltban.

A Barca az idén azért lett második kalapos, mert a Real Madrid nyerte meg a La Ligát. Ez adott lehetőséget a történelmi csoportkörös találkozóra, s a csütörtöki sorsolás úgy hozta, összejöhet a két világklasszis találkozója.

Messi és Ronaldo legutóbb 2018 májusában találkozott egymással tétmérkőzésen, akkor a Camp Nouban 2–2-es döntetlen született, s mindkét „Aranylabda-halmozó” egy-egy gólt szerzett.

A két korszakos kiválóság az UEFA statisztikája szerint összesen 35 meccsen játszott egymás ellen (együtt ugyebár sohasem adatott meg nekik eddig), ebből tizenhatszor Messi, tízszer pedig Ronaldo brigádja győzött. Az argentin huszonkétszer, portugál riválisa pedig tizenkilencszer talált be.

A Bajnokok Ligájában 2011 óta nem keresztezték egymás útjait. Akkor az elődöntőben a Barcelona 3–1-es összesítéssel búcsúztatta a Real Madridot (majd megnyerte a sorozatot). Érdekesség, Ronaldo a BL-ben még sohasem talált be Messi csapata (azaz a Barca) ellen, ugyanakkor a katalánok zsenije öt meccsen összesen háromszor volt eredményes CR aktuális klubja ellen.

A Barcelona–Juventus párharc persze más játékosok számára is érdekes lesz: a két klub épp az idén cserélt játékost (Arthur és Miralem Pjanic váltott), két korábbi ajaxos tehetség pedig ellenfélként találkozik egymással (Frenkie de Jong és Matthijs de Ligt).

Ronald Koeman, a katalánok nyáron kinevezett vezetőedzője a csütörtöki, Celta Vigo elleni győzelem után röviden kommentálta a BL-sorsolást.

„Szerintem elégedettek lehetünk a beosztással – idézi a Sport Koemant. – A Juve és a Barca a két legerősebb csapat, ám ezt bizonyítanunk kell. Kötelező továbbjutnunk, ám nem becsüljük le az ellenfeleinket.”

A 2020–2021-ES BL-IDÉNY CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT
Bayern München Real Madrid Porto Liverpool
Atlético Madrid Sahtar Doneck Manchester City Ajax
Salzburg Internazionale Olympiakosz Atalanta
Lokomotiv Moszkva Borussia Mönchengladbach Olympique Marseille Midtjylland
E-CSOPORT F-CSOPORT G-CSOPORT H-CSOPORT
Sevilla Zenit Juventus Paris Saint-Germain
Chelsea Borussia Dortmund Barcelona Manchester United
FK Krasznodar Lazio Dinamo Kijev RB Leipzig
Rennes FC Bruges FERENCVÁROS Istanbul Basaksehir

A CSOPORTKÖR JÁTÉKNAPJAI
1. forduló:október 20. és 21.
2. forduló: október 27. és 28.
3. forduló: november 3. és 4.
4. forduló: november 24. és 25.
5. forduló: december 1. és 2.
6. forduló: december 8. és 9.

A pontos menetrendet pénteken, az Európa-liga csoportkörének sorsolása után teszik közzé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik