BL: Elképesztő érzelmek szabadultak fel – Dibusz

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.09.29. 23:49
null
Dibusz Dénes felhőtlen öröme: BL-csoporkörös a Ferencváros! (Fotó: Szabó Miklós)
Negyedszázados várakozás után bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros, a zöld-fehérek az idegenbeli 3–3-as döntetlen után a Groupama Arénában gól nélküli döntetlent játszottak a norvég Moldével a selejtező utolsó körében. Lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést és a csoportkörbe jutást a főszereplők!

Dibusz Dénes
„Nagyon fontos védés volt (a 76. percben Hestad öt méterről leadott lövését védte lábbal – a szerk.), a második félidőben jó negyedórán keresztül beszorultunk, jöttek a lövések, beadások, szerencsére sikerült a legtöbbet blokkolni. Az említett helyzetnél nagy védés kellett, minimális érintés volt, de elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. Elképesztő érzelmek szabadultak fel.”

„Nagyon nehéz ezt felfogni, bár tudtuk, hogy playoffot játszunk, amelynél két meccsen eldől, hogy valóra váltjuk-e az álmunkat. Az előzmények ismeretében úgy léptünk pályára, hogy a mai meccsen olyan eredményt érjünk el, amellyel kiharcoljuk a BL-főtáblát. Az utóbbi évek legnagyobb sikere, nagyon kevesen számítottak erre.”

Lovrencsics Gergő
„Nem jutok szóhoz, olyan csapatokat ejtettünk ki, hogy nem is lehetett volna nehezebb sorsolásunk. Nagyon jól építkezünk, minden játékos sikerre éhes. Ez a két év is mutatja, hogy nem szabad minket lenézni, félvállról venni minket, igenis helyünk van Európában. A jövőben minden évben szeretnénk szerepelni akár az El-ben, akár a BL-ben.”

Sigér Dávid
„Ha ezt a történetet meg lehetne írni, ennél szebben nem lehetne. Hogy milyen volt feljebb játszani? Így ezt nem mondanám, a védekezésből vettem ki úgy a részem, hogy próbáltuk egy oldalra szorítani az építkezésüket, hogy fel kelljen rúgniuk a labdát, és ez sikerült. Nagyon sok íveléssel próbálkoztak, az első félidőben sikerült is megvalósítanunk azt, hogy távol tartsuk őket a kapunktól, nem is tudtak kombinatív játékot kialakítani. A második játékrészben ezzel gyűlt meg a bajunk, amikor már fogyott az erő, nem tudtunk három a kettőben jól helyezkedni és futással kompenzálni, ott már voltak meleg pillanatok, de mindig jött egy becsúszás, egy fejes, vagy Dibusz Dénes védett.”

„Nem véletlenül jutott el a Molde sem idáig. Az volt a legveszélyesebb, hogy nem voltak annyira felhypeolva, ellentétben egy-két eddigi ellenfelünkkel. Egy igazi alázatos, szívós csapat, amely küzdött, harcolt, talán az egyik legnehezebb mérkőzésünk volt a mai. Azt szokták mondani, hogy minél többet kell harcolni a sikerért, annál édesebb, és ez most nagyon is az.”

Szerhij Rebrov
„Nagyon büszke vagyok a játékosokra, teljes mértékben megérdemlik. Az utolsó tíz perc iszonyatosan nehéz volt, de bírták a játékosok, nagyon keményen dolgoztak. Elképesztően jó volt látni a szurkolókat, történelmi klubról beszélünk, méltó módon akarjuk képviselni Magyarországot a csoportkörben.”

„Az egész csapat érdeme a siker, jól koncentrálnak a játékosok, folyamatosan fejlődnek, nagyon örülök, hogy itt dolgozhatok ennél a klubnál. A játékosok érzik, hogy most valamit elértek, ott voltunk az Európa-ligában is, most szervezettebben játszunk, és akkor megmutathatjuk magunkat.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
VISSZAVÁGÓ

FERENCVÁROS–MOLDE FK (norvég) 0–0
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Botka, Heister – Sigér D. (Laidouni, 79.), Haratin, Somália (A. Frimpong, 87.) – Uzuni, Nguen (Isael, 79.), Zubkov. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Molde: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain (Omoijuanfo, 83.) – E. Hestad, Wolff Eikrem, Knudtzon (Brynhildsen, 64.) – L. James. Vezetőedző: Erling Moe

Továbbjutott: a Ferencváros, 3–3-mal, idegenbeli gólokkal

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik