BL, El: lerövidítik a selejtezőket, netán el is törlik – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.05.11. 14:17
null
Fotó: AFP
Az angol The Times úgy értesült, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a következő európai kupaidény selejtezőjének esetleges lerövidítéséről is tárgyal hétfőn.

 

Mint ismert, az UEFA a koronavírus-járvány miatt félbeszakított Bajnokok Ligája- és Európa-liga-idény folytatására készül, annak lehetséges menetrendjén dolgozik.

A várhatóan augusztus végére csúszó végjáték miatt azonban a következő kiírás csak októberben indulhat, azaz az előselejtezővel együtt ötlépcsős selejtezőkre nem jutna annyi idő, mint rendes körülmények között – úgyhogy hétfőn már erről is egyeztetni kell.

A Times úgy tudja,az európai szövetség tanulmányozza annak lehetőségét, hogy a selejtezők párharcai ne két mérkőzésen, hanem semleges pályán megrendezendő egyetlen találkozón dőljenek el.

A mostani kiírás végletes elhúzódása esetén nem kizárt az sem, hogy egyáltalán nem rendeznek selejtezőket – ez utóbbi vész-vészforgatókönyvről a Times nem ír részleteket.

Mint ismert, a magyar kupacsapatok a selejtező első körében lépnének pályára, és az NB I bajnokának négy ellenfél legyőzésével nyílna út a Bajnokok Ligája főtáblájára. A BL-selejtezőből mindössze hat klub érheti el a csoportkört.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik