Bayern München–Real Madrid klasszikus a BL elődöntőjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.12. 23:11
Bayern München–Real Madrid és Liverpool–Roma párharcra kerül sor a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében – derült ki a pénteki nyoni sorsoláson.

A Bayern München stílszerűen 13.04-kor, a sorsolás alatt jelentette be, hogy Niko Kovac lesz a következő szezontól a vezetőedzője. Ennek örömére a bajorok megkapták a Real Madridot! A másik „ágon” a Liverpool és a Roma találkozik. Az első mérkőzéseket Münchenben, illetve Liverpoolban rendezik. jelentette be, hogy Niko Kovac lesz a következő szezontól a vezetőedzője. Ennek örömére a bajorok megkapták a Real Madridot! A másik „ágon” a Liverpool és a Roma találkozik. Az első mérkőzéseket Münchenben, illetve Liverpoolban rendezik.

Végül Andrij Sevcsenko azt is kisorsolta, hogy a döntőben a Bayern München–Real Madrid párharc győztese lesz a „hazai csapat”.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 24.

Liverpool (angol)–Roma (olasz)
Április 25.

Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol)

VISSZAVÁGÓK
Május 1.

Real Madrid–Bayern München
Május 2.
Roma–Liverpool

DÖNTŐ
Május 26., Kijev, Olimpiai Stadion

ÉRDEKESSÉGEK

BAYERN MÜNCHEN–REAL MADRID

Az idény végéig a Bayern Münchent irányító Jupp Heynckes 2013-ban a bajorok, 1998-ban a Real Madrid vezetőedzőjeként nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

A Real Madrid megnyerte a Bayern München elleni legutóbbi öt BL-mérkőzését.

A Bayern sorozatban hatodszor találkozik spanyol csapattal a BL elődöntőjében. A legutóbbi négy alkalommal kiesett a német csapat.

A Bayern a legtöbbször, ötször a Real Madridot búcsúztatta a BL/BEK-ben. Négyszer az elődöntőben.

 


A legtöbbször, 18-szor a Real és a Bayern csapott össze egymással a BL egyenes kieséses szakaszában. A második helyen a Real és a Juve, valamint a Barcelona és a Chelsea egymás elleni mérkőzései állnak (12).

Az összes európai kupameccset figyelembe véve is a Real Madrid és a Bayern München játszott egymással a legtöbbször, a mostani kettő lesz a 25. és 26. csatájuk.

Cristiano Ronaldo hét gólt szerzett a Bayern elleni legutóbbi három mérkőzésén, összesen kilencet hat meccsen.

LIVERPOOL–ROMA

Az 1984-es BEK-döntőt a Roma és a Liverpool játszotta, a római Stadio Olimpicóban. Az 1–1-es döntetlen után a Pool tizenegyesekkel hódította el a trófeát. Ez volt egyébként a két csapat első egymás elleni európai kupamérkőzése. Az 1984. május 30-án lejátszott finálé idején még senki sem élt a Liverpool mostani keretéből.

 

A Roma eddig öt mérkőzést játszott a Liverpool ellen, ám csak egyet nyert meg (két döntetlen és két vereség mellett), és csupán két gólt szerzett ezeken a találkozókon.

A BL mostani kiírásában a Liverpool szerezte a legtöbb gólt (33), míg a Roma az elődöntős együttesek közül a legkevesebbet (15).

A Roma Twitter-bejegyzése szerint 180 percig ellenfélként néznek szembe egymással Mohamed Szalahhal, de bármi történjen, örök életre barátok maradnak. Nem csoda, hiszen az egyiptomi támadó két idény alatt 65 bajnokin 29 gólt szerzett a „farkasok” mezében. Tavaly nyáron igazolt Liverpoolba.


Szalah 2015 és 2017 között tétmérkőzéseken 0.41 gólt lőtt átlagban Roma-játékosként. A Liverpoolban 0.89 ez a mutatója.

 

ELŐZMÉNYEK

A Bajnokok Ligája történetében először került be a legjobb négy közé a négy topliga egy-egy képviselője, név szerint a Bayern München, a Liverpool, a Real Madrid és a Roma

Ebben a szakaszban nincsenek kiemelések, bárki játszhat bárkivel.

A BL-ben április 24-én és 25-én játsszák az első meccset, míg a visszavágókat egy héttel később, május 1-jén és 2-án. A döntőt május 26-án, Kijevben rendezik.

A finálé 20.45-kor kezdődik, a „házigazdát” már most pénteken, az elődöntős párosítások kialakulása után kisorsolják. A húzásban az adott finálé nagykövete, Andrij Sevcsenko (BL) működik közre.

A ROMÁNÁL NAGYON IZGATOTTAK VOLTAK


A sorsolás résztvevői kisfilmet láthattak Kijevről. Majd megjelent a színen az ukrán főváros polgármestere, aki nem más, mint Vitalij Klicsko. A korábbi nehézsúlyú bokszoló lelkes beszédben méltatta csodálatos városát. Mindenkit csak bátorítani tud a BL-döntő helyszíni megtekintésére, szóval ha valakinek még nincs fix programja május 26-ra, most már tudja, merre kell vennie az irányt.



Klicsko után az elődöntős csapatok eddig vezető útjáról láthattunk filmkockákat. Az UEFA részéről a Ranieri-hasonmás Giorgio Marchetti vezényelte le magát a sorsolást.

LIVERPOOLBAN ÍGY VÁRTÁK A SORSOLÁST


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik