BL, El: a Fradinak legutóbb nem hozott szerencsét ez a játékvezető

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.08. 08:10
null
Tobias Stieler többször vezetett a Bayern Münchennek (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-selejtező következő körének játékvezetői küldését. Farkas Ádámék az olasz AC Milan meccsét vezetik.

 

A Dinamo Zagreb elleni párharca készülő Ferencváros szeptember 16-i mérkőzésén a német Tobias Stieler fújja a sípot. A 39 esztendős Bundesliga-bíró – aki idén a Borussia Dortmund–Bayern München (0–1), míg tavaly az FC Bruges–Real Madrid (1–3) találkozón is dirigált – 2014-ben már vezetett a Fradinak meccset az El-ben. Akkor a zöld-fehérek 1–0-ra kikaptak a Rijeka vendégeként (összesítésben pedig 1–3-mal búcsúztak). Az FTC jelenlegi keretéből Dibusz Dénes és Somália játszott azon az összecsapáson.

Az El-ben a Hibernians–Mol Fehérvár párharcra a bolgár Ivajlo Sztojanovot delegálta az UEFA. A 39 éves szakember 2012-ben a Kecskeméten rendezett Magyarország–Írország U21-es Európa-bajnoki selejtezőn kapott főszerepet, akkor a magyar együttes 2–1-re nyert. Érdekesség, a góljainkat Futács Márkó és Kovács István szerezte, sőt a mostani Vidi-futballisták közül Fiola Attila végig a pályán volt.

A Magyar Kupa-címvédő Budapest Honvéd görög játékvezetővel találkozik a Malmö elleni selejtezőn. Anasztasziosz Papapetru volt a bíró 2017-ben az U17-es Európa-bajnokságon, amikor a magyar válogatott a világbajnokságra való kijutásért rendezett meccsen 1–0-ra kikapott Franciaországtól. A jelenleg is a kispestieket erősítő Szendrei Norbert csereként állt be azon a mérkőzésen.

Egy magyar bírói stáb kapott munkát a következő körben: Farkas Ádám és csapata (Szert Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő és Karakó Ferenc) a Shamrock Rovers–AC Milan ütközeten dolgozhat.

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
BAJNOKI ÁG
Szeptember 16., szerda:

19.00: FERENCVÁROS–Dinamo Zagreb (horvát)

EURÓPA-LIGA 2020–2021, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Szeptember 17., csütörtök:
19.00:
Hibernians FC (máltai)–MOL FEHÉRVÁR FC
21.05: BUDAPEST HONVÉD–Malmö (svéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik