BL, El: a Fradi meccsén izraeli, a Fehérvárén grúz bíró dirigál

Vágólapra másolva!
2019.07.08. 12:54
null
A Fradi stadionjában kezdőik meg a magyar kupacsapatok idei szereplése (Fotó: Nemzeti Sport)
Az Európai Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta, mely játékvezetők kapnak feladatot a Bajnokok Ligája és az Európa-liga e heti mérkőzésein. Íme, a magyar klubcsapatok meccseire vonatkozó játékvezetői küldése!

 

Elsőként az NB I-ben címvédő Ferencváros „lép színpadra”. A fővárosi zöld-fehérek szerdán a BL-selejtező első fordulójában a bolgár bajnok Ludogorecet fogadják. A találkozót az izraeli Ejtan Smulevics vezeti. A 41 esztendős szakember 2011 óta dolgozik nemzetközi meccseken játékvezetőként. Smulevics még sohasem dirigált magyar klubcsapat vagy válogatott mérkőzésén.

Csütörtökön a Mol Fehérvár FC, a Debreceni VSC és a Budapest Honvéd lép pályára az El-selejtező első körében.

A Magyar Kupa-győztes székesfehérváriak az FK Zeta vendégei lesznek, s a grúz Giorgi Vadacskoria dirigál majd a montenegrói összecsapáson. A 42 éves játékvezető 2007 óta kap nemzetközi feladatokat. Vadacskoria vezette 2016-ban a magyar U21-es válogatott Liechtenstein ellen 4–0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőjét. Érdekesség, azon a meccsen a jelenleg a Vidi keretéhez tartozó Berecz Zsombor gólt szerzett, az ugyancsak székesfehérvári Géresi Krisztián pedig csereként állt be.

A magyar élvonal legutóbbi kiírásában bronzérmes Debrecen Kukësi elleni idegenbeli mérkőzésén az osztrák Sebastian Gishamer fújja a sípot. A 30 éves játékvezető még sohasem vezetett felnőtt európai kupameccset.

Az MK-döntős Honvéd itthon kezdi meg nemzetközi szereplését, a litván Zalgiris Vilnius lesz az ellenfele. A Vasas új stadionjában rendezendő találkozót a szlovák Boris Marhefka vezeti. A 31 éves bíró 2016-ban vezényelt először nemzetközi kupameccset. Érdekesség, Marhefka dirigálta a 2017-es Szutjeszka–Honvéd Ifjúsági BL-mérkőzést (2–2).

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS – JÚLIUS 10., SZERDA
20.00: FERENCVÁROS
(magyar)–Ludogorec (bolgár) (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
– A MAGYAR CSAPATOK PROGRAMJA

1. MÉRKŐZÉSEK – JÚLIUS 11., CSÜTÖRTÖK
19.00: DEBRECENI VSC
(magyar)–Kukësi (albán) (Tv: M4 Sport)
Debrecen, Nagyerdei Stadion
20.30: FK Zeta (montenegrói)–MOL FEHÉRVÁR (magyar)
Podgorica, Stadion pod Goricom
21.00: BUDAPEST HONVÉD (magyar)–Zalgiris Vilnius (litván) (Tv: M4 Sport)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion

A mérkőzésekről a Nemzeti Sport Online élő tudósítással jelentkezik!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik