BL, E-csoport: döntetlennel tért vissza a Liverpool a főtáblára

Vágólapra másolva!
2017.09.13. 22:43
null
Mohamed Szalah (vörösben) góljára a második félidőben válaszolt a Sevilla (Fotó: AFP)
A Liverpool hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Sevillával a Bajnokok Ligája E-csoportjának első fordulójában, míg a Szpartak Moszkva a hajrában engedte ki a kezéből a győzelmet a Maribor vendégeként.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

E-CSOPORT
NK Maribor–Szpartak Moszkva 1–1 (Bohar 85., ill. Szamedov 59.)
Liverpool–Sevilla 2–2 (Roberto Firmino 21., Szalah 37., ill. Ben Yedder 5., J. Correa 72.)

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere 910 nap után tért vissza a Bajnokok Ligája főtáblájára, ahol a Pool legutóbb három évvel ezelőtt szerepelt. A Basellel 2014 decemberében 1–1-es döntetlenre végző csapatból Dejan Lovren és Jordan Henderson maradt meg hírmondónak a Sevilla elleni mérkőzésre, amelyen az angol csapat épp Lovren hibája miatt korán hátrányba került. Az 5. percben jártunk, amikor Sergio Escudero a bal oldalról laposan a kapu elé lőtte a labdát, amit a horvát védő nem (jól) talált el, így a mögötte érkező Wissam Ben Yeddernek nem volt más feladata, mint az üres kapuba passzolnia (0–1).

A Liverpool jól reagált a kapott gólra, gyors támadóival a Sevilla védelme nem tudta felvenni a versenyt. A 21. percben a spanyol együttes korábbi balhátvédje, Alberto Moreno kényszerítőzött Hendersonnal a vendégek tizenhatosának bal oldalánál, az alapvonalról élesen középre adott, s Roberto Firmino a kapuba helyezett (1–1).

A hazaiak a folytatásban is támadásban maradtak, s nem sokkal később a fordítás is összejött: a 37. percben Mohamed Szalah harciasan, a szabályosság határát súrolva elvette a labdát Steven N'Zonzitól a Sevilla kapujának előterében, majd azzal a lendülettel kapura lőtt, a Simon Kjaeren megpattanó labda becsapta Sergio Ricót, aki a földön fekve már nem tudott hárítani (2–1).

Öt percre rá a Liverpool lezárhatta volna a meccset, ám a Sadio Mané buktatásáért megítélt tizenegyest Firmino kihagyta.

A szünet után többet folyt a játék a hazaiak térfelén, mint az első félidőben, de a Sevilla nem sok veszélyt jelentett a kapura. A 72. percig 22–2-re állt a kapura lövési kísérletek száma, aztán az andalúziai csapat – melynek vezetőedzője, Eduardo Berizzo ekkor már a lelátóról figyelte a meccset – szinte a semmiből egyenlített. Joaquín Correa valószínűleg nem tudatosan, de pont úgy húzta maga elé a labdát Luis Muriel passza után, hogy egy az egybe kerüljön Loris Kariusszal, és nem is hibázta el az ölébe hulló lehetőséget (2–2).

Klopp a gól után szinte azonnal változtatott, becserélte Philippe Coutinhót, aki az átigazolási hercehurcája óta először lépett pályára a Liverpoolban. A brazil támadó próbált segíteni csapatán, a liverpooliak azonban ekkor már nem tudtak akkora elánnal támadni, mint az első félidőben. Sőt, a hosszabbításban Muriel révén a vendégek előtt nyílt a legnagyobb esély a győztes gól megszerzésére. De a lehetőség kimaradt, így maradt a döntetlen.

A meccs krónikájához hozzátartozik még, hogy az angolok jobbhátvédjét, Joe Gomezt a ráadásban második sárga lappal kiállították.

LIVERPOOL–SEVILLA 2–2

A csoport másik meccsén a Szpartak Moszkva szurkolói a kapu mögül egy görögtűzzel kis híján kilőtték a kezdőkörben tartózkodó Deniz Aytekin játékvezetőt (ezzel a PSG-drukkerek körülbelül hat hónapos álmát váltották volna valóra…), majd megünnepelhették, hogy csapatuk Alekszandr Szamedov góljával megszerzi a vezetést a Maribor otthonában. A szlovénoknak azonban volt válaszuk, Damjan Bohar a 85. percben pontot mentett a házigazdának.

A MAGA MÓDJÁN EZ IS SZÉP LÖVÉS VOLT…

MARIBOR–SZPARTAK MOSZKVA 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik