BL: Dinamo Zagreb – régimódi stadion, hiperszuper sportautók

BORBOLA BENCE (Zágráb)BORBOLA BENCE (Zágráb)
Vágólapra másolva!
2019.08.06. 13:57
null
Nem telnek meg este a lelátók a stadionban (Fotó: Borbola Bence)
A Ferencváros este 20 órától a Maksimir Stadionban játssza következő BL-selejtezőjét. A Dinamo Zagreb elleni párharc ígérkezik a sorozat eddigi legnehezebb feladatának. A Nemzeti Sport a helyszínen követi az eseményeket, és sikerült az aréna eldugott szegleteibe is bejutnunk. Bemutatjuk az öltözőt, s többek között azt is, hogy a zágrábiak szertárában legalább száz, különböző színű futballcipő található.

 

Zágráb, Maksimir Stadion.

Nem túlzás, az arénába belépve, mintha megállt volna az idő. Horvátország fővárosa modern, rendezett összképet mutat, a hétfői nemzeti ünnep után immár az utcák is benépesedtek, a kíváncsiskodó turisták mellett a helyiek is ellepték az utcákat, tereket. A hírek szerint este fél ház sem lesz a Dinamo Zagreb Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőjén, abban a stadionban, amely túlzással sem mondható huszonegyedik századinak.

Egy kicsit elszabták a kandelláber helyét (Fotó: Borbola Bence)
Egy kicsit elszabták a kandelláber helyét (Fotó: Borbola Bence)

A több mint száz éve épített létesítmény ugyan 1997-ben ráncfelvarráson esett át, ám a felújítás a helyiek szerint is viccesre sikerült. A világítást biztosító kandeláberek egyikét a korábbi futópálya közepére állították, az oszlop mögött gyakorlatilag több száz szék vált használhatatlanná, hiszen onnan képtelenség a pályára látni.

A futópályát kék gumiréteggel vonták be, amely több helyen is lyukas, ám a kispad, ahonnan este Szerhij Rebrov is dirigál, normálisnak tűnik, kék székekkel. Az más kérdés, hogy az ukrán vezetőedző alighanem végig állva követi a pályán zajló eseményeket.

Rebrov esti helye (Fotó: Borbola Bence)
Rebrov esti helye (Fotó: Borbola Bence)

Odabent a székház előterében számtalan régi, múlt századi kép található a falakon, gólok, csapatképek, szép cselek mozdulatai elevenednek meg. A Ferencváros este normális, ám a luxust nélkülöző öltözőben készülődhet a selejtezőre, míg a hazaiak – értelemszerűen – a saját öltözőjükben. Miután senki nem figyel ránk, bekukkantunk az öltözőfolyosóra is, ahol a régi és jelenlegi sztárok képei, és egy-egy elhíresült nyilatkozatuk köszön vissza ránk. Robert Prosinecki, Mario Mandzukic és a többiek szépen sorakoznak egymás mellett, érdekesség, az aranylabdás Luka Modricról készült felvétel a sarokban, a poroltó mellett, mögött található.

Modricnak csak a sarokban jutott hely (Fotó: Borbola Bence)
Modricnak csak a sarokban jutott hely (Fotó: Borbola Bence)

A Dinamo Zagreb öltözőjébe nem merészkedünk be, ám az ajtóból látjuk, hogy a futballistáknak névvel ellátott szekrényeik vannak. Marko Leskovic, Amir Rrahmani és a francia Kévin Théophile-Catherine egymás mellett öltözik.

Az öltöző…
Az öltöző…

A néhány lépéssel arrébb található szertárban nem akármilyen színkavalkád köszön vissza ránk, ha nincs százféle különböző árnyalatú futballcsuka, akkor egy sem…

…és a szertár (Fotó: Borbola Bence)
…és a szertár (Fotó: Borbola Bence)

Odakint a székház előtt parkol a zágrábiakat az idegenbeli mérkőzésekre szállító, valamint a hazai találkozók előtt a szálloda és a stadion között közlekedő kék csapatbusz. Ránézésre meglehetősen modern, de a játékosok itt parkoló járgányai mindent felülmúlnak. A legújabb, legdrágább sportautók sorakoznak, Audi, BMW, Porsche, Mercedes – elnézve a parkolót, a Dinamo-futballisták körében ez utóbbi tűnik a legnépszerűbbnek, négy-öt különböző típus is áll egymás mellett. Este 20 órától már nem a lóerőké, hanem a futball-labdáé lesz a főszerep.

A stadion előtti parkoló (Fotó: Borbola Bence)
A stadion előtti parkoló (Fotó: Borbola Bence)
BAJNOKOK LIGÁJA

SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS
AUGUSZTUS 6., KEDD
20.00:
Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Zágráb, Maksimir Stadion

VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
BAJNOKI ÁG
Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS győztese–NK Maribor (szlovén)/Rosenborg BK (norvég) győztese

EURÓPA-LIGA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
BAJNOKI ÁG

Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Suduva (litván) győztese–Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS vesztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik