BL, D-csoport: óriási potya az elején, álomgól és Juve-továbbjutás a végén

Vágólapra másolva!
2019.11.06. 20:51
null
Guilherme kapus óriásit hibázott a Juventus első góljánál (Fotók: AFP)
A Juventus egy hatalmas kapushiba után esett találatnak, valamint Douglas Costa hosszabbításban szerzett pazar góljának köszönhetően 2–1-re győzött a Lokomotiv Moszkva vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, ezzel biztossá tette továbbjutását a legjobb 16 közé. Nem úgy az Atlético Madrid, amely 2–1-re kikapott a Bayer Leverkusentől.

Nem lőtt gólt Moszkvában, mégis érdemes néhány szót ejteni Cristiano Ronaldóról, aki szerdán a 174. európai kupamérkőzésén lépett pályára, ezzel lehagyta Xavit (173) és utolérte a vonatkozó örökrangsor második helyén álló Paolo Maldinit (174), így már csak korábbi csapattársa, Iker Casillas (188) előzi őt meg ezen a listán.

Centimétereken múlt csupán, hogy CR rögtön a 4. percben góllal tegye emlékezetessé ezt az estét, ám saját játékostársa, Aaron Ramsey megakadályozta ebben. A portugál klasszis bal oldali szabadrúgása után a Lokomotiv kapusa, Guilherme lábai között átgurult a labda, de a walesi középpályás még belekotort azelőtt, hogy teljes terjedelmével áthaladt volna a gólvonalon, így az európai szövetség Ramseynek adta a találatot. Pedig ez lehetett volna Cristiano Ronaldo első szabadrúgásgólja a Juve színeiben… (0–1)

A gól tehát Ramseyé, aki a Juventus történetének első brit gólszerzője az első számú európai kupában, nem mellesleg ez volt a torinói sztárklub 300. találata a Bajnokok Ligájában.

Nem kellett sokat várni a Lokomotiv válaszára, a 12. percben Alekszej Mirancsuk egyenlített közelről, miután ő startolt rá a leggyorsabban a saját maga által a kapufára fejelt labdára(1–1).

A 24 éves orosz támadó az első játékos a 2013–2014-es idény óta, aki a BL csoportkörében hazai pályán és idegenben is betalált a Juvénak. Hat évvel ezelőtt egy bizonyos Cristiano Ronaldo mondhatta el magáról ugyanezt, még a Real Madrid mezében.

A KEVESEBB NÉHA TÖBB

A Juventus a jelenlegi idényben az eddigi 15 bajnoki és BL-meccséből 12-t megnyert – ezekből tízet egy góllal.

CR-nek a második félidőben is volt egy veszélyes szabadrúgása, de Guilherme akkor nem maga mögé, hanem maga elé ütötte a labdát, míg a másik oldalon a hajrához érve Leonardo Bonucci mentett a gólvonalról Joao Mário lövésénél.

Ronaldo nem játszotta végig a meccset, a 81. percben Maurizio Sarri őt cserélte le, amikor pályára küldte Paulo Dybalát, de a nyerőembernek nem az argentin, hanem egy másik csereember, a sérülésből felépült Douglas Costa bizonyult, aki Gonzalo Higuaínnal összejátszva pazar gólt lőtt a Lokomotiv kapujába a 93. percben(1–2).

Douglas Costa góllal tért vissza a Bajnokok Ligájában
Douglas Costa góllal tért vissza a Bajnokok Ligájában

A Juventus így 2008 óta először jutott tovább a BL csoportjából már négy forduló után.

Késő este az Atlético Madrid követhette volna, ám Diego Simeone együttese 2–1-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen otthonában, így a spanyolok helye még nem garantált a legjobb 16 között.

A „gyógyszergyáriak” az első félidő végén Thomas Partey öngóljával kerültek előnybe, és itt álljunk is meg egy pillanatra! A német csapat legutóbbi öt BL-találatából csak egyet szerzett Bayer-játékos – nevezetesen Karim Bellarabi –, a másik négy esetben egyaránt az ellenfél futballistái találtak a saját kapujukba.

A második játékrész elején Kevin Volland duplázta meg a hazaiak előnyét, majd a spanyolok Nadiem Amiri kiállítása után a ráadásban Álvaro Morata révén szépítettek.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ÁTKATTINTÁSSAL)

A Leverkusen győzelmével teljessé válhatott a német futball szerelmeseinek öröme: a 2014–2015-ös BL-idény csoportkörének harmadik fordulója óta először nyert mind a négy német csapat ugyanabban a körben (kedden a Dortmund az Intert, az RB Leipzig a Zenitet, míg szerdán a Bayern München az Olympiakoszt győzte le).

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
, D-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Juventus (olasz) 1–2 (Al. Mirancsuk 12., ill. Ramsey 4., Douglas Costa 93.)
Bayer Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol) 2–1 (Thomas 41. – öngól, Volland 55., ill. Morata 94.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 4 3 1 9–4 +5 10
2. Atlético Madrid 4 2 1 1 6–4 +2 7
3. Lokomotiv Moszkva 4 1 3 4–7 –3 3
4. Bayer Leverkusen 4 1 3 3–7 –4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik