BL, D-csoport: öngóllal nyert a Barca; Higuaín nyerő csere volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 22:37
null
A Juventus a hajrában darálta be a görögöket (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának 2. fordulójában a Barcelona egy öngóllal fektette két vállra idegenben a Sporting CP-t, a Juventus pedig a csereként beálló Gonzalo Higuaín villanásainak köszönhetően darálta be az Olympiakoszt.

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Juventus–Olympiakosz 2–0
(Higuaín 69., Mandzukic 80.)
Sporting CP–Barcelona 0–1 (Coates 49. – öngól)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 2 2 0 0 4–0 +4 6
2. Sporting 2 1 0 1 3–3 0 3
3. Juventus 2 1 0 1 2–3 –1 3
4. Olympiakosz 2 0 0 2 2–5 –3 0


SPORTING CP–BARCELONA

Túlzás lenne azt állítani, hogy mostanában parádésan szerepelt volna idegenben a BL-ben a Barcelona, a legutóbbi hat vendégfellépéséből négyszer is kikapott a gárda.

Az első félidő legérdekesebb jelenete az volt, amikor Seydou Doumbia egy műeséssel próbált szabadrúgást kiharcolni, ám amellett, hogy nem sikerült átvernie a bírót és sárga lapot kapott, még bele is sérült az esésbe: néhány perccel a történtek után Bas Dost érkezett a helyére...

Doumbia műesése



A fordulást követően már megszületett a Barcelona vezetése, Messi jobb oldali szabadrúgása után a gyakorlatilag mindenkin megpattanó labda végül a hazai Coatesről került a saját kapujába (öngól, 0–1).

Ez már a negyedik öngól volt a szezonban a Barcelona ellenfeleitől!

A 71. percben Ter Stegen bravúrjára volt szükség az előny megtartásához, de Dost nagyszerű passza után Bruno Fernandes ziccerénél a helyén volt a német, így a Barcelona megőrizte kapuját a góltól, és mivel a végén Paulinho helyzete is kimaradt, 1–0-ra nyert.

Összefoglaló


JUVENTUS–OLYMPIAKOSZ

A torinóiak meccsén sem született gól az első félidőben, hiába birtokolta a hazai csapat 71 százalékban a labdát.

A 60. percben jött is a változtatás, 2013 áprilisa óta először csereként állt be egy BL-meccsen Gonzalo Higuaín, de ha már ott volt, nem sokat tétlenkedett: a 69. percben az első lövését még blokkolták, a kipattanó viszont már a kapuban kötött ki (1–0).

A 80. percben aztán jött a kegyelemdöfés is: Higuaín nagyszerű passza után Paulo Dybala pörgetett a kapus felett a háló irányába, és bár Björn Engels becsúszva még kikanalazta a labdát, az pont Mario Mandzukicot találta el, róla pedig a kapuba pattant (2–0).

Összefoglaló

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik