BL, D-csoport: a Barca és a Juve sem jutott még tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.31. 22:41
null
Lionel Messi ezúttal nem tudott betalálni (Fotó: AFP)
A Barcelona gól nélküli döntetlent játszott az Olympiakosszal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, így egyelőre nem tudta bebiztosítani a továbbjutást. A D-csoport másik mérkőzésén a Juventus 1–1-re végzett a Sporting CP otthonában.

OLYMPIAKOSZ–BARCELONA

A képlet egyszerű volt a Barcelona szempontjából: már pontszerzés esetén bebiztosíthatták (volna) a továbbjutást a katalánok, ehhez azonban a másik mérkőzésnek is Lionel Messiéknek megfelelően kellett alakulnia.

Az eltiltott Gerard Piquét Javier Mascherano pótolta, míg a Camp Nouban rendezett meccsen betaláló Lucas Digne helyén a felépülő Jordi Alba kezdett. Elöl Andrés Iniesta és Gerard Deulofeu is kimaradt, és bár ez nem tűnt nagy érvágásnak, a támadójátékon jócskán meglátszott a hiányuk.

A Barca ugyanis közel sem tudott olyan játékkal előrukkolni, mint az előző találkozón, helyzetek ugyan akadtak, de Messi és Luis Suárez sem tudott jól gazdálkodni a lehetőségekkel.

A szünetben Ernesto Valverde beküldte Deulofeut, majd kicsivel később Ivan Rakitic is beállt, és bár ez némi lendületet adott a vendégeknek, az Olympiakosz hősies védekezése egy pontot ért végül – a katalánokkal 2012 decembere után fordult elő ismét, hogy nem szereztek gólt egy BL-csoportmeccsen (akkor a Benfica nullázta le a spanyol sztárcsapatot).

A Barcelona így is nagyon közel került a továbbjutáshoz, igaz, a torinói kirándulás egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek.

SPORTING CPJUVENTUS

A Barcelonához hasonlóan a Juventus is azzal a céllal lépett ma pályára – Mario Mandzukic a 100. meccsét játszotta a klub színeiben –, hogy már a negyedik fordulóban kiharcolja a továbbjutást, ehhez viszont le kellett volna győznie a Sportingot. A portugálok a torinói mérkőzéshez hasonlóan ismét megszerezték a vezetést, a 20. percben Bruno César pofozott be egy kipattanó labdát (1–0).

A Juve eggyel magasabb fokozatba kapcsolt a gólt követően, Massimiliano Allegri a második félidőben beküldte Douglas Costát és Blaise Matuidit is, az egyenlítés azonban a gólfelelős Gonzalo Higuaín révén jött össze, aki Juan Cuadrado kiugratása után szépen emelte át a hazaiak kapusát (1–1).

Újabb gól már nem született, és bár a Juventus helyzete nem mondható rossznak, a Barcelona elleni rangadón nagyon nem jönne jól a vereség olasz szempontból...

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
D-CSOPORT
Sporting CP–Juventus
1–1 (Bruno César 20., ill. Higuaín 79.)
Olympiakosz Pireusz–FC Barcelona
0–0

A TOVÁBBI MENETREND
November 22.
Juventus–Barcelona
Sporting CP–Olympiakosz
December 5.
Barcelona–Sporting CP
Olympiakosz–Juventus

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 4 3 1 0 7–1 +6 10
2. Juventus 4 2 1 1 5–5 0 7
3. Sporting 4 1 1 2 5–6 –1 4
4. Olympiakosz 4 0 1 3 3–8 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik