BL: Csak a nézőknek volt szórakoztató – Szoboszlai

Vágólapra másolva!
2019.10.03. 07:26
null
Szoboszlai Dominik egy korábbi salzburgival, Sadio Manéval küzd a labdáért a liverpooli meccsen (Fotó: AFP)
Riporteri kérdésre válaszolva Szoboszlai Dominik, a Salzburg magyar labdarúgója arról beszélt: csalódottság és büszkeség keveredik benne a szerda esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés után – mint beszámoltunk róla, a címvédő Liverpool hazai pályán 4–3-ra legyőzte az osztrák bajnokot.

 

„Büszke vagyok, mert három-nulláról fel tudtunk állni az Anfield Roadon a Liverpool ellen, viszont csalódottságot is érzek, mert három-három után több volt ebben a mérkőzésben – fogalmazott Szoboszlai Dominik az M4 Sport mikrofonja előtt. – A legnagyobb baj az volt, hogy az első húsz-harminc percben nem úgy álltunk hozzá, ahogyan kellett volna, nem úgy csináltuk, ahogyan megbeszéltük a mérkőzés előtt.”

A kezdőként a 71. percbeli lecseréléséig a pályán lévő Szoboszlai a talpra állásról a következőket mondta:

„Kellett a gól az első félidő végén, hogy három-eggyel menjünk be az öltözőbe. S az is, hogy a 4–2–2–2-es szisztémáról átálljunk 4–1–2–1–2-re, szerintem ez mindenféleképpen segített. Nem volt elég azonban a győzelemhez, még pontot sem tudtunk szerezni… De nem baj, legalább most már tudjuk, mire vagyunk képesek ilyen csapatok ellen is.”

A Salzburg két forduló után három ponttal áll a csoportjában, és biztató a folytatásra nézvést, hogy nemcsak megszorította a legerősebb riválist, a címvédőt, hanem szórakoztató mérkőzésre is képes volt annak otthonában – érkezett a riporteri felvetés.

„Szórakoztató meccs csak a nézőknek volt, mert én ennyit még életemben nem futottam szerintem – reagált mosolyogva a fiatal magyar labdarúgó. – De persze nagyon nagy élmény volt itt játszani ötvenezer ember előtt. Igaz, nem velünk voltak, de ez nem nagyon érdekelt senkit… Olyan energiát adott, hogy semmi sem számított. Ami a minket elkísérő szurkolókat illeti, elégedettek voltak, szerintem nekik is egy másik szint volt ez az osztrák Bundesliga után. Megköszöntük nekik, hogy ilyen sokan eljöttek, és most már a következő meccsre koncentrálunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT

Liverpool FC (angol)–FC Salzburg (osztrák) 4–3 (Mané 9., Robertson 26., Szalah 36., 69., ill. Hvang 39., Minamino 56., Haaland 60.)
Genk (belga)–Napoli (olasz) 0–0

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 2 1 1 2–0 +2 4
2. Liverpool 2 1
1 4–5 –1 3
3. Salzburg 2 1
1 9–6 +3 3
4. Genk 2
1 1 2–6 –4 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik