BL: Cristiano Ronaldo ebben még Messit is lepipálta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 08:44
null
Cristiano Ronaldo újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo, a címvédő Real Madrid 33 éves labdarúgója szerdán duplázott a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán, ezzel összesen 116 gólnál jár a legrangosabb európai kupasorozatban (a selejtezőben szerzett egyetlen találatát nem számítva). Az ötszörös aranylabdás támadó történelmet írt, ugyanis ő az első futballista, aki egy klub színeiben legalább száz gólt szerzett a BL-főtáblán.

 

A BL örök-góllövőlistájának élén álló Ronaldo volt az első labdarúgó, aki száz gól fölé jutott a BL-ben, ám most újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett. A portugál támadó lett az első, aki egy klub színeiben legalább százszor rezegtette meg az ellenfelek hálóját a BL-ben.

CR a PSG elleni két góljával már 101 BL-gólnál tart a Real Madrid játékosaként.

Ronaldo 2009 nyarán a Manchester Unitedtől szerződött a spanyol fővárosba, azaz nem egész kilenc idény alatt rámolt be több mint száz gólt.

Nagy riválisa, Lionel Messi, az FC Barcelona ugyancsak ötszörös aranylabdás argentin klasszisa e tekintetben (is) ott lohol Ronaldo nyakán: a 30 éves zseni 97 gólnál jár a katalán klub játékosaként a BL-ben, neki ehhez majd tizennégy szezonra volt szüksége.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 3–1 (1–1)

Madrid,Santiago Bernabéu Stadion. Vezette:Rocchi (olasz)
REAL MADRID:K. Navas – Nacho, Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro (Lucas Vázquez, 79.) Kroos, Isco (Asensio, 79.) – Benzema (Bale, 68.), C. Ronaldo.Vezetőedző:Zinédine Zidane
PSG:A. Aréola – Dani Alves, Marquinhos, Kimpembe, Berchiche – Verratti, Lo Celso (Draxler, 84.), Rabiot – Mbappé, Cavani (Meunier, 66.), Neymar.Vezetőedző:Unai Emery
Gólszerző: C. Ronaldo (45., 83. – az elsőt 11-esből), Marcelo (86.), ill. Rabiot (33.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik