Cristiano Ronaldo bízik a gyors javulásban... (Fotó: AFP)

 

A portugál ebben a szezonban eddig 12 tétmérkőzésen játszott, ezeken 8 gólt szerzett, de míg a BL-ben hat góljával ő a legeredményesebb, a bajnokságban 6 mérkőzésen csak egyszer volt eredményes – a portugál nem is fogta magát vissza, amikor a Tottenham elleni fiaskó után arról kérdezték, miért lehetnek problémái újabb a kapu előtt.

„Halálosan nyugodt vagyok, nincs semmi problémám. A jó teljesítmény maguknak semmit nem számít, csak a gólok érdeklik önöket. Én nem fogok a statisztikáimról meg a góljaimról beszélni. Akit érdekel, üsse be a Google-be, hogy ’Cristiano Ronaldo góljai’, és ott mindent megtalálhat. A statisztikák engem nem érdekelnek” – tört ki a portugálból az őszinteségi roham.

Ennyinél azonban nem állt meg a négyszeres aranylabdás, kitért arra is, hogy a sajtóban elterjedtekkel ellentétben semmi alapja nincs annak, hogy azért akar új szerződést, mert Neymar és Messi is többet kap nála a PSG-ben, illetve a Barcelonánál.

„Szerintem jól teljesítek a Real Madridnál, és még négy évre szóló szerződésem van a klubnál, szóval nem akarok új szerződést” – jelentette ki Cristiano Ronaldo.

A portugált természetesen a klub nem túl meggyőző formájáról is kérdezték a Tottenhamtől elszenvedett 3–1-es vereséget követően, s ő nem is rejtette véka alá a véleményét.

„Rossz, hogy egymás után kétszer kikaptunk, nem ehhez vagyunk hozzászokva. A futball folyton változik, mi is változunk, és biztos vagyok benne, hogy javulni fogunk. Sok időnk van, tudom, hogy ki fogjuk használni, és előbb-utóbb kimászunk a gödörből” – vélte a portugál.

Ugyanakkor azt is hozzátette, úgy érzi, hiba volt elengedni egy sor tapasztalt játékost a csapattól, míg a jelenleg a klubnál lévő fiatalokban ugyan van tehetség, de egyelőre inkább a jövő emberei.

„Nem rossz a keretünk most sem, de Pepével, Álvaro Moratával és James Rodríguezzel azért erősebb volt a csapat. Most csak fiatalabb. Dani Carvajal és Gareth Bale is hiányzott ma. A csapat nem lett rosszabb, csak kevesebb a tapasztalata.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Tottenham (angol)–Real Madrid (spanyol) 3–1 (Alli 27., 56., Eriksen 65., ill. C. Ronaldo 80.)
Borussia Dortmund (német)–APOEL (ciprusi) 1–1
(Guerreiro 29., ill. Poté 51.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Tottenham 4 3 1 10–3 +7  10
2. Real Madrid 4 2 1 1   8–5 +3    7
3. Dortmund 4 2 2   4–8 –4    2
4. APOEL 4 2 2   2–8 –6    2

TOTTENHAM HOTSPUR–REAL MADRID 3–1