BL: Conte szerint a pech és Messi miatt veszítettek

Vágólapra másolva!
2018.03.14. 23:30
null
A londoniak túlerőben sem bírtak Lionel Messivel (középen) (Fotó: AFP)
Lionel Messi főszereplésével a Barcelona 3–0-ra megverte odahaza a Chelsea-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és ezzel az idegenbeli döntetlen után kényelmesen továbbjutott a helyzeteket rontó, kétszer kapufáig jutó vendégek ellen. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Nagyon erős a Chelsea, játékosai igazi csapatot alkotnak, és rendkívüli labdarúgói vannak, azaz tudtuk, hogy nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást – magasztalta a legyőzött ellenfelet a Barcelona mestere, Ernesto Valverde. – Meg is mutatták, hogy mennyire jól futballoznak, ez volt az idény egyik legkeményebb mérkőzése számunkra. Ahogyan az első meccsen, most is mi kontrolláltuk az eseményeket, jól játszottunk, de láthatta mindenki, hogy a Chelsea bármikor képes helyzetbe kerülni. Egészen a lefújásig nagyon keményen dolgoztunk. Ha Messi a csapatodban van, az nagy luxus, minden támadásunk rajta folyik keresztül, akármikor veszélyes szituációt tud teremteni.”

„A siker kulcsa az volt, hogy a csapaton belül mindenki egy irányba húzta a szekeret. Szükségünk van a szurkolókra, amikor játszunk, mindig sebességet váltunk a segítségükkel. Két-három hónap van még hátra a szezonból, minden trófeáért megküzdünk. Mindig nagy motiváció a BL-győzelem, de azt elérni nem egyszerű. A kihívás az, hogy minimalizáljuk a hibáink számát, mert elég egy rossz meccs, és már ki is estünk. Mindig Messiről beszélünk mi is, minden egyes mérkőzésen ő billenti a mérleget a javunkra, Isten ajándéka ő nekünk. Egy lépéssel közelebb kerültünk a BL megnyeréséhez. Ha kettő nullás vezetésünkkor betalálnak, akkor nagyon szoros lett volna a vége. De tudtuk, hogyan kell reagálnunk arra, ha gólt kapunk, és ők tovább támadnak. A jövőm? Ha megszületik a döntés, azt nyilvánosságra hozom, és április 30-ig meg is hozom majd a döntést, amely számomra és a klub számára is a legkedvezőbb lesz. Két út áll előttem: maradok vagy megyek...” – bölcselkedett Andrés Iniesta.

„Ebben a párharcban nagyon balszerencsések voltunk, két mérkőzésen négy kapufát lőttünk – merengett el a lefújást követően a Chelsea olasz menedzsere, Antonio Conte. – Mindig akkor rúgtak gólt, amikor éppen a legjobban ment nekünk. Sok gólhelyzetet teremtettünk, de ezeket nem váltottuk gólra. Játékosaim dicséretet érdemelnek, büszke vagyok rájuk, mindent beleadtak a visszavágón is, nem érdemeltünk három nullás vereséget. Aki látta a meccset, tudja, nem érdemeltünk vereséget, Marcos Alonso buktatásakor ellenben egy büntető járt volna nekünk, azzal megváltozott volna a találkozó képe. Hamar gólt kaptunk, ám próbáltunk jobban futballozni, sokáig mi irányítottunk. A két mérkőzésen Messi jelentette a különbséget, ahogyan azt mindenki tudja, ő a világ legjobb labdarúgója. Minden szezonjában hatvan gólt szerez, nem is topjátékos, hanem szupertopjátékos. Nem akarok panaszkodni, folyik tovább az idény, már a hétvégi, Leicester elleni összecsapásra kell koncentrálnunk.”

„Játszottam már Messi ellen, és lőtt már gólt a lábam között – szomorkodott Thibaut Courtois, a Chelsea kapusa. – Egy ilyen kapusnak, mint én, ez a gyenge pontja. Bosszantó, de túl kell ezen lépnem, férfiként kell viselnünk a hibáinkat. Négy gólt kaptunk, mind a négyszer mi rontottunk előtte. A Barcelona ezt használta ki, de ettől eltekintve jól védekeztünk, megpróbáltunk jobban futballozni, kétszer a kapufát is eltaláltuk. Messi góljainál nem vártam lövést, egyszerűen túl későn zártam össze a lábamat, természetesen vállalom a hibák rám eső részét. Egy kicsit balszerencsések voltunk, azonban tovább kell dolgoznunk, a hétvégén nyernünk kell! Nem érdemeltünk kiesést, ám túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy továbbmenjünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Chelsea (angol) 3–0 (2–0)
Barcelona, Camp Nou, 97 183 néző. V: Skomina (szlovén)
BARCELONA: Ter Stegen – S. Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – O. Dembélé (Al. Vidal, 67.), Rakitic, Busquets (A. Gomes, 61.), Iniesta (Paulinho, 56.) – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde
CHELSEA: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – Moses (Zappacosta, 67.), Fabregas, Kanté, M. Alonso – Willian, Giroud (Morata, 67.), E. Hazard (Pedro, 82.). Vezetőedző: Antonio Conte
Gólszerző: Messi (3., 63.), O. Dembélé (20.)

Továbbjutott: a Barcelona, 4–1-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik