Chelsea–Ajax: 2 büntető, 2 piros, 2 öngól és néhány másodpercig 9 gól…

BORBÉLY LÁSZLÓBORBÉLY LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2019.11.05. 20:51
null
Őrült meccsen pontosztozkodás Londonban (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának 4. fordulójában a Chelsea őrült meccsen 4–4-et játszott az Ajaxszal, míg a másik mérkőzésen a Valencia 4–1-re legyőzte a Lille-t.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Valencia (spanyol)–Lille (francia) 4–1 (Parejo 66. – 11-esből, Soumaoro 82. – öngól, Kondogbia 84., Ferrán Torres 90., ill. Osimhen 25.)
Chelsea (angol)–Ajax (holland) 4–4 (Jorginho 5., 71. – mindkettőt 11-esből, Azpilicueta 63., R. James 74., ill. Abraham 2. – öngól, Promes 20., Kepa 35. – öngól, Van de Beek 55.)
Kiállítva: Blind 68., Veltman 69. (mindkettő Ajax)a találkozóról IDE KATTINTVA olvashat!

CHELSEA–AJAX

Ahhoz képest, hogy az eddig 4.18 és 3.4 gólos átlagú meccseket játszó csapatok első csatáján a 86. percig kellett várni az egyetlen találatra, most a negyedik percben még mindkét együttes eredményes volt! Előbb az első meccsen a videobíró miatt góljától megfosztott Quincy Promes szabadrúgását Tammy Abraham lőtte saját kapujába, majd Pulisic elesett Veltman szabálytalansága után a 16-oson belül, a büntetőt pedig Jorginho rendkívül magabiztosan értékesítette (1–1).

Az első negyedóra végén Abraham az Ajax kapuját is bevette, igaz, lesről, majd rögvest Tadics vehette volna vissza az előnyt, de nem találta el a jobb felsőt.

A 20. percben a nyomás góllá érett, Zijes jobb oldali beadását Promes a leshatárról fejelte a kapuba, ezúttal már a videobíró sem szólt közbe (1–2).

Nem sokkal később Abraham megint saját kapujára volt veszélyes, a 35. percben pedig csodagólt láthattunk, Zijes szöglettel felérő szabadrúgása a hosszú oldali kapufáról középre vágódott, Kepa arcáról pedig a saját kapujába került a labda, újabb öngól (1–3)!

A londoniak megpróbálták pörgetni a játékot, de egy kontra végén Lisandro Martínez járt legközelebb az újabb gólhoz, így maradt a kétgólos különbség a szünetre. A fordulást követően teljesen más Chelsea érkezett a pályára, helyzetek sorát dolgozta ki, mégis az Ajax szerzett újabb gólt, ezúttal Van de Beek révén (1–4).

Aki azt hitte, eldőlt a meccs, tévedett. A 63. percben Azpilicueta a leshatárról szépített, majd a 69. perc határán teljesen megváltozott a találkozó lefolyása: 10 másodperc alatt Blindet és Veltmant is kiállította a játékvezető, miközben a Chelsea büntetőhöz jutott.

Jorginho ezúttal is magabiztos volt, majd a szünetben beálló James is betalált, így már 4–4 volt az állás!

Innentől kezdve felborult a pálya, Azpilicueta pedig a 78. percben fordított, de csak néhány másodpercig örülhetett, a videobíró ugyanis kezezést jelzett ezúttal.

A hollandok kilenc emberrel is próbáltak támadni, Tadics remek szólója után Álvarez lövésénél Kepának bravúrt kellett bemutatnia, ám a Chelsea legalább három gólt rúghatott volna a végjátékban, így mindkét csapat sajnálhatja, hogy csak egy pontot szerzett.

VALENCIA–LILLE

A még nyeretlen Lille szerzett vezetést a Valencia otthonában a találkozó 25. percében, Victor Osimhen talált a kapuba.

A 66. percben Daniel Parejo tizenegyesből egyenlített, majd a 82. percben már a spanyoloknál volt az előny: Adama Soumaoro lábáról a saját kapujába pattant a labda.

A 84. percben Geoffrey Kondogbia távoli bombája végleg eldöntötte a három pont sorsát, sőt, később még Ferrán Torres is betalált, így 4–1-re nyert a Valencia. A H-csoportban így négy forduló után hét-hét pontja van az Ajaxnak, a Chelsea-nek és a Valenciának is.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ajax 4 2 1 1 10–5 +5 7
2. Chelsea 4 2 1 1 7–6 +1 7
3. Valencia 4 2 1 1 6–5 +1 7
4. Lille 4
1 3 3–10 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik