BL: C. Ronaldo még mindig koronavírusos; nem játszhat a Barca ellen sem?

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.22. 14:32
null
Cristiano Ronaldo szervezetében még mindig kimutatható a koronavírus (Fotó: AFP)
Újabb pozitív koronavírustesztet adott Cristiano Ronaldo, a Juventus sztárfutballistája, aki így biztosan lemarad az FC Barcelona elleni jövő szerdai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésről – írja a Marca, de nem sokkal később ennek ellentmondó hírek is megjelentek a nemzetközi sportsajtóban.


A 35 éves világklasszis a múlt héten a portugál válogatott edzőtáborában fertőződött meg a koronavírussal, azóta Torinóban tölti a karanténidőszakot.

Az ötszörös aranylabdáson nemrégiben újabb koronavírustesztet végeztek, ami ismét pozitív eredményt hozott – számolt be róla a Marca a portugál Correio da Manhára hivatkozva –, ezért Cristiano Ronaldo a Dinamo Kijev elleni BL-találkozó (2–0) után az FC Barcelona elleni csoportrangadóról is lemarad.

Az UEFA protokollja szerint a nemzetközi kupamérkőzéseken csak olyan futballista léphet pályára, aki az adott összecsapás előtt egy héttel negatív eredménnyel rendelkezik, a Barca elleni meccsig azonban már csak hat nap van hátra.

Ezzel szemben a Football Italia arról ír, hogy amennyiben a találkozó kezdete előtt 24 órával negatív vírustesztet ad, akkor Cristiano Ronaldo pályára léphet a Barcelona ellen, sőt akár most vasárnap a Verona ellen is, ha a szombati vizsgálatok már nem mutatják ki a szervezetében a koronavírust.

Az egyelőre kérdéses, hogy a portugál kiválóság a Ferencváros elleni november 4-i összecsapásra egészséges lesz-e.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik