Di María a 93. percben mentett pontot a PSG-nek a Napoli ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 20:50
null
Di María mentett pontot a PSG-nek (<strong>Fotó</strong>: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjában a PSG a 93. percben mentett pontot a Napoli ellen, míg a Liverpool magabiztosan verte meg odahaza a Crvena zvezdát.

PSG–NAPOLI

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nápolyi szempontból remekül kezdődött a párizsi rangadó, volt kedvencük, Edinson Cavani alaposan bokán cserdítette Neymart, aki ezt követően percekig sántikált. De folytatta, nem is akárhogyan, ám két remek indítását Cavani és Kylian Mbappé nem tudta gólra váltani, ellenben a másik oldalon Dries Mertens közelről megdöngette a keresztlécet, majd José Callejón indítását a késlekedő hazaiak közül Lorenzo Insigne mesterien emelte a kapuba.

Thomas Tuchel a szünetben nem Julian Draxlert vagy Eric Maxim Choupo-Motingot cserélte be a csapatba, hanem a védelem bal oldalán váltotta Juan Bernatot Thilo Kehrer, a Párizsban szép éveket töltő Carlo Ancelotti nem változtatott, egyébként is egy fél csapatnyi játékosa sérülés miatt kihagyta a rangadót (pár percnyi játék után csak cserélnie kellett a talján mesternek, Insigne pár bordája megsérült, a középpályás Piotr Zielinski váltotta a szélsőt).

Ugyan nem remekelt, de a 61. percben egyenlített a PSG, Thomas Meunier beadását Mário Rui becsúszva a saját kapujába mentette. Sokat elmond az olaszok lelkes futballjáról, hogy a második félidőben a PSG összesen csak egy helyzetet dolgozott ki (a gólt nem ilyenből érték el), Neymar elől meg egy alkalommal a középcsatár Mertens szerelt becsúszva a 16-oson belül.

A Tuchel, Lőw Zsolt páros a hajrára beküldte Cavani helyére Draxlert, aki alig futott pár métert, már vezetett a Nápoly, egy lecsorgó labdát Dries Mertens vágott a kapu bal alsó sarkába.

Beállt még egy csatár a hazaiakhoz a végére Moussa Diaby személyében, de nem ő, hanem Ángel Di María mentette meg a PSG-t: az argentin 93. percben szerzett bombagólja egy pontot jelentett a PSG-nek.

Nagyon kemény csata lesz a csoportban a továbbjutásért…

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

LIVERPOOL–CRVENA ZVEZDA

Azok után, hogy az első fordulóban hazai pályán gól nélküli döntetlennel nyitott a Napoli ellen, a következő két Bajnokok Ligája-mérkőzésén tíz gólt kapott a Crvena zvezda. A szerb bajnokságot toronymagasan vezető belgrádiak előbb a PSG vendégeként belefutottak egy 6–1-es vereségbe (amely miatt még bundázással is meggyanúsították őket), ezúttal pedig Liverpoolban kaptak ki 4–0-ra.

A hazaiak a 20. percben Roberto Firmino révén szereztek vezetést 1–0.



A 45. percben Mohamed Szalah kapott jó kiugratást, és 11 méterről kilőtte a kapu bal oldalát 2–0.



A második félidő elején ismét az egyiptomi volt eredményes, a Mané feltartásáért megítélt büntetőt kegyetlenül bevarrta 3–0.



A végeredményt Sadio Mané állította be a 80. percben.


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–Napoli (olasz) 2–2 (0–1)
Párizs,
Parc des Princes, 46 274 néző. Vezette: Zwayer (német)
Gólszerző: Mário Rui (61., öngól), Di María (93.), ill. Insigne (29.), Mertens (77.)

Liverpool FC (angol)–Crvena zvezda (szerb) 4–0 (2–0)
Liverpool,
Anfield, 53 024 néző. Vezette: Siebert (német)
Gólszerző: Roberto Firmino (20.), Szalah (45., 51. – a másodikat 11-esből), Mané (80.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool 3 2 1 7– 3 +4 6
2. Napoli 3 1 2
3– 2 +1 5
3. PSG 3 1 1 1 10– 6 +4 4
4. Crvena zvezda 3 1 2 1–10 –9 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik