Két villanás elég volt a PSG-nek, kieshet a Liverpool

Vágólapra másolva!
2018.11.28. 20:44
null
Párizsi öröm (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a Paris Saint-Germain hazai pályán 2–1-re legyőzte a Liverpoolt, így nagy lépést tett a továbbjutás felé. A C-csoport másik mérkőzésén a Napoli 3–1-re nyert a Crvena zvezda ellen.


PSG–LIVERPOOL

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az első félidőben sokkal jobb volt a PSG a Liverpoolnál a nap rangadóján, két atomvillanásszerű támadásnak köszönhetően két gólt is szereztek a párizsiak: előbb Juan Bernat talált be ismét a szuperligában, majd egy szemmel is nehezen követhető Neymar, Mbappé, Cavani támadás végén talált be a brazil – aki ezzel a legtöbb BL-gólt jegyző brazil labdarúgó lett, megelőzve a „csak” harminc gólig jutó Kakát.

A vártnál sokkal gyengébb teljesítménnyel rukkolt elő a Pool, de így is szépített a félidő ráadásában, köszönhetően annak, hogy Di María rácsúszott a tizenhatosra betörő Mané lábára, a némi hezitálás után megítélt büntetőtJames Milner értékesítette – 150. liverpoolos fellépése örömére.

Két német vezette a csapatokat, egy vezetőedző és egy menedzser: Thomas Tuchel cserélt előbb, Dani Alvesszel váltotta a lesérült Di Maríát, Choupo-Moting pedig a formán kívüli Cavanit, Jürgen Klopp a középpályát Keitával, a csatársort a Sturridge, Shaqiri kettőssel frissítette.

Sokkal kevesebb izgalmat tartogatott a második félidő: Alisson megnyert két párbajt Marquinhosszal szemben, láttunk néhány tucat kőkemény belépőt és Neymar-villanást. De ennyi is elég volt a PSG-nek a győzelemhez, így csoda izgalmas lesz az utolsó forduló ebben a csoportban!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NAPOLI–CRVENA ZVEZDA

A csoport másik mérkőzésén a Napoli könnyedén hozta a kötelezőt a Crvena zvezda ellen. Az olaszok már a 11. percben vezetést szereztek: Marek Hamsík bal oldali szöglet után közelről talált a kapuba. Bő húsz perccel később Dries Mertens duplázta meg a hazaiak előnyét, majd a belga támadó a második félidő elején is betalált. Nem sokkal később a szerbek szépítettek, többre azonban már nem futotta az erejükből, így a Napoli 3–1-re nyert, és az utolsó kör előtt vezeti a csoportot.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

C-CSOPORT
Napoli (olasz)–Crvena zvezda (szerb) 3–1 (2–0)
Nápoly, San Paolo Stadion, 44 470 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
Gólszerző: Hamsík (11.), Mertens (33., 52.), ill. El Fardou Ben (57.)

Paris Saint-Germain (francia)–Liverpool (angol) 2–1 (2–1)
Párizs, Parc des Princes, 46 880 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Gólszerző: Bernat (13.), Neymar (37.), ill. Milner (45+1. –11-esből)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 5 2 3 7– 4 +3 9
2. Paris SG 5 2 2 1 13– 8 +5 8
3. Liverpool 5 2 3 8– 7 +1 6
4. Crvena Zvezda 5 1 1 3 4–13 –9 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik