Most sem bírt egymással a Napoli és a PSG, örülhet a Pool

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 20:55
null
Csak az első félidő végén örülhettek tiszta szívből a PSG sztárjai (Fotó: AFP)
A párizsi döntetlen után Nápolyban is egy-egy pontot szerzett összecsapásukon a Napoli és a PSG, így egyik csapat sem tudta kihasználni, hogy a Bajnokok Ligája C-csoportjában nagy meglepetésre kikapott a Crvena zvezda otthonában a Liverpool.

 

NAPOLI–PSG

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nagyon felpörgött a Napoli és a PSG rangadója a 45. perc után: előtte sem unatkozott éppen a nagyérdemű, mindkét fél bosszankodhatott pár kihagyott helyzet után, de a ráadásban a vendégek megszerezték a vezetést a Kylian Mbappé, Juan Bernat kettősnek és a hazai védelem áramszünetének köszönhetően.

Carlo Ancelotti hiába reklamált (tény, az előre jelzett egy percnél tovább tartott a túlóra), aztán rájött a rutinos talján mester, hogy a pályán kell fordítani: legénysége a pihenőt követően zseniális húsz percet produkált, olyat, amelyet még a Fernando De Napoli, Alemao, Careca, Diego Maradona, Andrea Carnevale nevével fémjelzett csapat is csak ritkán tett, kész csoda, hogy csak egy gólt szerzett.

Gianluigi Buffon két bravúrt is bemutatott, Thiago Silva kétszer is nagyot mentett – majd összehozott egy büntetőt a Nápolynak, a 11-est a remek formában lévő Lorenzo Insigne értékesítette. 1–1

A hajrára fordulva beállt a vendégcsapatba az egykori nápolyi közönségkedvenc, a kisebb sérüléssel bajlódó Edinson Cavani, azaz mindkét csapat hajszolta a győzelmet, közben Ancelotti is megnyugodott, amikor egy teljesen jogos 11-est nem kapott meg a PSG.

Meglepően csendesre sikeredett a második ráadás – ezzel a döntetlennel bizony a Liverpool járt a legjobban.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

CRVENA ZVEZDA–LIVERPOOL

Angliában kiütéssel, 4–0-ra nyert Jürgen Klopp együttese a szerb gárda ellen, amely még nyeretlenül állt a forduló előtt, így a Pool-szurkolók talán joggal számíthattak arra, hogy kedvenc csapatuk idegenben is begyűjti a három pontot.

A 22. percben aztán a hazai csapat szerzett vezetést, szögletet követően Milan Pavkov emelkedett a legmagasabbra, és fejjel bevette Alisson kapuját. 1–0

Nem sokkal később újabb hideg zuhany érte a vendégeket, a 24 éves támadó második góljával ugyanis megduplázódott a hazaiak előnye. Pavkov ezúttal távolról eresztett el bombát, a brazil kapus pedig hiába nyújtózott. 2–0

Az angolok hiába tettek meg mindent a második félidőben, csak kapufáig jutottak. Hiába játszottak mezőnyfölényben, és volt több lehetőségük is, az állás már nem változott. A Klopp-csapat a Premier League-ben még veretlen ebben a szezonban, a BL-ben azonban már a második vereségét szenvedte el.

A Liverpool így nincs könnyű helyzetben, találkozik még idegenben a PSG-vel, majd hazai pályán a Napolival. Két meccs után hat pontja van, de amellett sem mehetünk el, hogy a Crvena zvezda négy ponttal áll, így matematikailag még a továbbjutásra is van esélye.

A Pool három egymás utáni idegenbeli BL-mérkőzésén kapott ki – története során először!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
C-CSOPORT
Napoli (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 1–1
Nápoly, San Paolo, 70 915 néző. V: Kuipers (holland)
G: Insigne (63. – 11-esből), ill. Bernat (45+2.)

Crvena zvezda (szerb)–Liverpool (angol) 2–0
Belgrád, Rajko Mitics Stadion, 51 318 néző. V: Lahoz (spanyol)
G: Pavkov (22., 29.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 4 1 3 4–3 +1 6
2. Liverpool 4 2 2 7–5 +2 6
3. Paris SG 4 1 2 1 11–7 +4 5
4. Crvena zvezda 4 1 1 2 3–10 –7 4


MINDEN KEDDI BL-EREDMÉNY ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik