Emlékezetes mérkőzést vívott az Atalanta és a Manchester City

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.11.06. 20:50
null
Nem ezen múlott végül (Fotó: AFP)
A Manchester City egyelőre még nem jutott tovább a Bajnokok Ligája C-csoportjából, mivel kiengedte a kezéből a győzelmet az Atalanta ellen, a Dinamo Zagreb és a Sahtar Doneck hatgólos döntetlent játszott egymással.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
C-CSOPORT
Atalanta (olasz)–Manchester City (angol) 1–1 (Pasalic 49., ill. Sterling 7.)
Kiállítva: C. Bravo (81., Manchester City)
Dinamo Zagreb (horvát)–Sahtar Doneck (ukrán) 3–3 (Petkovic 25., Ivanusec 83., Ademi 89., ill. Alan Patrick 13., J. Moraes 93., Tete 98. – 11-esből)

ATALANTA–CITY ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nem sokat vacakolt a kezdés után Bergamóban a Manchester City, amely úgy lépett pályára, hogy egy győzelemmel biztosan továbbjut a csoportjából – az első angol támadásból gól született, a bombaformában lévő Raheem Sterling talált a kapuba, majd ő, a Sergio Agüero helyén kezdő Gabriel Jesús, Rijad Mahrez és Ilkay Gündogan jutott el helyzetig, de hol védett a hazai kapus, Pierluigi Gollini, hol meg közbelépett az utolsó pillanatban a Rafael Tolói, José Luis Palomino, Hans Hateboer trió egyike.



Az első félidő hajrájában Sterling formabontó módon kiharcolt előbb egy büntetőt, de a VAR visszavonta, kiderült, a tizenhatoson kívül történt a lerántás, de aztán a sértett szabadrúgását kézzel hárította a sorfalban Josip Ilicic, a játékvezető továbbot intett – de a VAR-csapat jelezte neki, ez bizony tizenegyes.

Rutinos olvasóink minden bizonnyal kitalálták: a nagy hűhó után Gabriel Jesus csúnyán kihagyta a tizenegyest, fél méterrel lőtte a kapu mellé a labdát a brazil. Talán Sterlingnek kellett volna lőnie: a szélső 16 mérkőzést játszott a City színeiben az idényben, 14 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott, a válogatottban négy Európa-bajnoki selejtezőn négyszer volt eredményes, hat assziszt mellett!

Pep Guardiola a szünetben kapust cserélt, az angol sajtó szerint Edersont sérülés miatt váltotta Claudio Bravo, majd a futball örök törvényeinek megfelelően büntetett az Atalanta, a volt chelsea-s Mario Pasalic fejes góljával.

Sterling és Marten de Roon került ezt követően helyzetbe, de hibáztak, a hajrá pedig csoda izgalmas lett, ugyanis Gündogan hibája után Claudio Bravo piros lapot kapott, a vészkapus pedig Kyle Walker lett, aki csak hosszas huzavona után állhatott be, mert percekig állt a játék, ugyanis nem tudták eldönteni, melyik citys játékos jöjjön le. Elképesztő jelenet volt!



Bravo lett egyébként az első kiállított cserekapus a BL-történelemben!

Walker azonnal védett egyet, bár középre tartott Ruszlan Malinovszkij szabadrúgása. Több fordulatot pedig nem tartogatott már ez a mérkőzés.

ATALANTA–CITY ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

DINAMO ZAGREB–SAHTAR DONECK

Eseménydús mérkőzésen tehetett volna nagy lépést a továbbjutás felé a selejtezőben a Ferencvárost búcsúztató Dinamo Zagreb, de képtelen volt megőrizni kétgólos előnyét. A Sahtar Doneck szerezte meg a vezetést az első félidőben, de még a szünet előtt egyenlíteni tudtak a zágrábiak, így 1–1-gyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünet után indultak be igazán az események: a 74. percben emberhátrányba került a Dinamo Nikola Moro kiállítása miatt, de hamar kiegyenlítődtek az erőviszonyok, ugyanis az ukrán csapatból Marlos kapott piros lapott, így tíz a tíz ellen folytatták.

Ez pedig a horvátoknak kedvezett: előbb a 20 éves balszélső, Luka Ivanusec talált be, majd Arijan Ademi is, de ekkor még nem volt vége. Nagyon nem...

A hosszabbításban Júnior Moraes szépített, majd az utolsó utáni, a 98. percben Tete egyenlített büntetőből. Elképesztő dráma, 3–3-as végeredménnyel.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 4 3 1 11– 2 +9 10
2. Sahtar Doneck 4 1 2 1 7– 9 –2 5
3. Dinamo Zagreb 4 1 2 1 9– 7 +2 5
4. Atalanta 4 1 3 3–12 –9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik