BL, C-csoport: a Fradit kiejtő Dinamo kiütötte a Serie A bronzérmesét

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.18. 22:55
null
Mislav Orsic egész életében büszkén emlegetheti majd ezt a napot (Forrás: Twitter)
A Manchester City 3–0-s győzelmet aratott Harkivban a Sahtar Doneck vendégeként, míg a Dinamo Zagreb hazai környezetben 4–0-ra kiütötte az Atalantát a Bajnokok Ligája C-csoportjának első fordulójában.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

C-CSOPORT
Dinamo Zagreb (horvát)–Atalanta (olasz) 4–0 (Leovac 10., Orsic 31., 42., 68.)
Sahtar Doneck (ukrán)–Manchester City (angol) 0–3 (Mahrez 24., Gündogan 38., Gabriel Jesus 76.)

Két belső védője, Aymeric Laporte és John Stones sem bevethető, támadói közül Sergio Agüero, Bernardo Silva és David Silva is csak a kispadon kezdett, de az angol bajnoki címvédő Manchester City így is magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a Sahtar Doneck felett Harkivban. A két csapat az előző idényben szintén megmérkőzött egymással a csoportkörben, Pep Guardiola együttese vendégként akkor is 3–0-ra nyert.

A manchesteri alakulat az első félidőben Rijad Mahrez és Ilkay Gündogan találatával került kétgólos előnybe, majd az utolsó negyedórába lépve Gabriel Jesus alakította ki a végeredményt. Az első két gól szerzője, az algériai és a német futballista feljegyezhet magának egy gólpasszt is – bár Mahrez góljánál Gündogan nem a társát játszotta meg, hanem a kaput vette célba, ám lövése után a labda kipattant a kapufáról –, míg a brazil támadó találatát a Man. City „asszisztkirálya”, Kevin De Bruyne (9) készítette elő, akinél a 2017–2018-as idény kezdete óta a BL-ben csak James Milner (10) adott több gólpasszt.

SAHTAR DONECK–MANCHESTER CITY 0–3 (ÁTKATTINTÁSSAL)

Álomból rémálommá fordult az olasz bajnoki bronzérmes Atalanta BL-debütálása: a bergamói alakulat a Bajnokok Ligája 141. csapataként – és tizedik olaszként – az első mérkőzésén 4–0-s vereséget szenvedett a (harmadik selejtezőkörben a Ferencvárost búcsúztató) Dinamo Zagreb otthonában.

A horvátoknál Mislav Orsic triplázott, így a legrangosabb európai kupasorozat mostani idénye máris történelmi: korábban egyszer sem fordult elő a Bajnokok Ligájában, hogy egy szezonon belül két játékos is mesterhármast érjen el az első meccsén – ezen az őszön a salzburgi Erling Braut Haaland után Orsic a második, akinek ez sikerült.

Olasz gárda legutóbb 2015 novemberében szenvedett még ennél is nagyobb különbségű vereséget a BL-ben, akkor az AS Roma 6–1-re kapott ki Barcelonában.

DINAMO ZAGREB–ATALANTA 4–0

A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Október 1., kedd
18.55: Atalanta (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán)
21.00: Manchester City (angol)–Dinamo Zagreb (horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik