BL: Butaságokat követtünk el az elején – Erik van der Meer

Vágólapra másolva!
2017.07.19. 23:40
null
Erik van der Meer szerint a jobb csapat jutott tovább (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Bp. Honvéd hazai pályán 3–2-re kikapott a Hapoel Beer-Sevától a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, a párharc második felvonásán, így 5–3-as összesítéssel az izraeli csapat lépett a következő fordulóba. A találkozót követően a két vezetőedző, Erik van der Meer és Barak Bahar értékelte a látottakat.

„Az első tizenöt percben butaságokat követtünk el, kaptunk két buta gólt, így szinte elúszni látszott a mérkőzés. Azonnal három támadóra váltottunk, ezzel a letámadás már sokkal jobban ment, az egyenlítés is összejött. Húsz perccel a vége előtt már kockáztatnunk kellett, így pedig újabb gólt kaptunk. Összességében a jobb csapat jutott tovább, megérdemelték a sikert” – mondta a meccs után Erik van der Meer, a Honvéd vezetőedzője.

„A szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy hiszek bennük, hiszem, hogy továbbjuthatunk. Két gólt is szereztünk, ebből kell a jövőben építkeznünk. Az utolsó húsz percben már több kockázatot kellett vállalnunk, így nem csoda, hogy újabb gólt kaptunk.”

„Megmutattuk magunkat Európában, jeleztük, hogy mi is itt vagyunk, de ma nem voltunk a jobb csapat” – fogalmazott a holland szakvezető, aki azt is elmondta, szerinte az első gólt szerző John Ogu volt az izraeliek játékának és továbbjutásának egyik legfőbb kulcsa.

„Hamar le akartuk zárni a mérkőzést, úgyhogy nagy lendülettel kezdtünk. A mérkőzés úgy alakult, ahogy azt előzetesen vártuk. Az első húsz percünk már az előző szezonban látott Beer-Sevát idézte” – értékelt Barak Bahar, az izraeliek trénere.

A vendégek vezetőedzője beszélt a sérültek állapotáról is, elmondta, hogy Ben Szahar vállsérülst szenvedett, ő jelen pillanatban is kórházban van. Azt is elárulta, hogy Korhut Mihályt sem érezte jól magát a plályán, így őt is le kellett cserélnie.

ERIK VAN DER MEER SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA VÁGATLANUL

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

Bp. Honvéd–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 2–3 (Lanzafame 45+2. – 11-esből, Baráth 73., ill. Ogu 12., Nwakaeme 16., 84.)
Továbbjutott: a Hapoel Beer-Seva, kettős győzelemmel, 5–3-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik