Dibusz Dénest ünneplik a társak, miután hárította Swierczok tizenegyesét (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)

 

„Bocsánatot szeretnék kérni mindenkitől, ez az én hibám. Azt hittem, jó döntést hozok, és hogy a kapus elmozdul majd középről. Megkérdeztem Cosmin Motit, hogy elvégezhetem-e a tizenegyest, ő pedig beleegyezett. Most még többet kell dolgoznom, hogy visszanyerjem a csapattársak bizalmát. Magát a mérkőzést nem szeretném kommentálni” – idézi Jakub Swierczok a sportal.bg-nek adott nyilatkozatát a sportowefakty.wp.pl.

„Moti volt kijelölve a büntető elvégzésére. Kiabáltam neki, hogy végezze el, de Swierczok akarta rúgni. Mindenkinek tisztában kell lennie a feladataival… Ezért biztosan büntetést kap! Egyébként meglepődtem, hogy a játékosok hagyták ezt az egészet megtörténni” – fogalmazott a mérkőzés után Sztojcso Sztoev, a Ludogorec vezetőedzője.

Mint ismert, a mérkőzés 29. percében, 2–1-es ferencvárosi vezetésnél a Ludogorec tizenegyeshez jutott, ám a lengyel csatár panenkás büntetőjét Dibusz Dénes hárította.

Dibusz hárította Swierczok panenkás tizenegyesét

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ
Ludogorec (bolgár)–Ferencváros (magyar) 2–3 
Razgrad, 
Ludogorec Arena, 8000 néző. Vezette: Rumsas (litván)
Ludogorec: Renan – Ikoko (Cicinho, 64.), Terziev, Moti, Nedjalkov – Góralski, Djakov – Jorginho, Marcelinho (Biton, 64.), Tchibota – Swierczok (Keserü, a szünetben). Vezetőedző:Sztojcso Sztoev
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Sigér, 57.), Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 61.) – Priskin (Lanzafame, 73.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov 
Gólszerző: Terziev (24.), Heister (69. – öngól), ill. Haratin (17.), Skvarka (21.), Nguen (48.)
Kiállítva:
 Moti (82.)
Továbbjutott: Ferencváros, két győzelemmel, 5–3-as összesítéssel