BL: „Büntessék meg Ramost!” – már 400 ezer aláírásnál jár a petíció

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.28. 09:38
null
Az a bizonyos eset... (Fotó: AFP)
Liverpoolban, Egyiptomban, sőt világszerte jelenleg Sergio Ramos a futballszeretők első számú közellensége: a védő a szombati Bajnokok Ligája-döntő 26. percében összeakadt a Liverpool klasszisával, Mohamed Szalahhal, és az egyiptomi támadót nem sokkal később le kellett cserélni. Sokan úgy vélekednek, hogy a Real Madrid csapatkapitánya szándékosan okozott sérülést ellenfelének, és petíciót indítottak, hogy megbüntessék.

Mint később kiderült, Szalahnak a vállával van gondja, a szalagok sérültek meg, és bár Egyiptomban bizakodnak, korántsem biztos, hogy ott lehet a világbajnokságon. Sergio Ramos – aki az egyik asszisztenssel nevetgélve beszélt meg valamit, miközben Szalah sírva hagyta el a pályát – később üzent az egyiptomi támadónak, ám ezt sokan nem érzik őszinte gesztusnak a részéről, és szankciókat követelnek vele szemben.

A világ legnagyobb ilyen jellegű oldalán, a change.org-on indított petícióban azt kérik az európai (UEFA), valamint a nemzetközi (FIFA) szövetségtől, hogy a videofelvételeket felhasználva tegyenek lépéseket Sergio Ramos és a hozzá hasonló játékosok ellen, hogy megőrizzék a játék tisztaságát.

„Sergio Ramos szándékosan szorította a hóna alá Mohamed Szalah karját, vállsérülést okozott neki, aki ennek következtében nemcsak a mérkőzés hátralévő részét kényszerült kihagyni, hanem a 2018-as világbajnokságról is lemaradhat. Ezenkívül eljátszotta, hogy a Liverpool játékosai szabálytalankodtak vele szemben, emiatt a játékvezető Sadio Manénak adott olyan sárga lapot, amit nem érdemelt meg. Sergio Ramos szörnyű példát mutat a labdarúgók jövőbeli generációjának; ahelyett, hogy tisztességesen nyerne meccseket, trükköket használ, melyek meghiúsítják a tisztességes játékot” – olvasható a petíció leírásában.

Hétfő délelőtt még „csak” 300 ezernél járt az aláírók száma, este azonban már a 400 ezret is átlépte, és a szám továbbra folyamatosan növekszik.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Real Madrid
(spanyol)Liverpool (angol) 3–1 (0–0)
Kijev, Olimpiai Stadion, 61 561 néző.Vezette: Milorad Mazsics (szerb)
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal (Nacho, 37.), S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco (Bale, 61.), Benzema (Asensio, 89.), C. Ronaldo.Vezetőedző:Zinédine Zidane
LIVERPOOL:Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner (Emre Can, 83.) – Szalah (Lallana, 30.), Firmino, Mané.Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerző: Benzema (51.), Bale (64., 83.), ill. Mané (55.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik