Viszlát, BL: a Honvéd idehaza is kikapott izraeli ellenfelétől

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2017.07.19. 21:05
null
Hajtott a Honvéd, de jobb volt a Beer-Seva (Fotók: Török Attila)
A magyar bajnok Budapest Honvéd egygólos idegenbeli vereség után fogadta zárt kapuk mögött a Hapoel Beer-Sevát a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, és az izraeli csapat Budapesten is győzni tudott.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, 2. MÉRKŐZÉS

Budapest Honvéd–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 2–3 (Lanzafame 45+2., 11-esből, Baráth 73., ill. Ogu 12., Nwakaeme 16., 84.)

Továbbjutott: a Hapoel Beer-Seva, 5–3-as összesítéssel, kettős győzelemmel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A tizenkettes szám lebegett a kispestiek szeme előtt a Hapoel Beer-Seva elleni Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának visszavágóján – ez persze nem is meglepő, hiszen az előző tizenegy (!) hazai bajnokijukat egyaránt megnyerték a fővárosiak, és mivel 2–1-es hátránnyal érkeztek vissza Izraelből, mindenképpen győzniük kellett.

Ebben már nem segíthetett Patrick Ikenne-King, a csapat egyik legjobbja, ugyanis a nigériai védő – aki helyett Bobál Dávid ugrott be, de a jobb oldali hátvéd szerepét jövendölésünknek megfelelően Baráth Botond vette át – a Haladás elleni bajnokin (2–0) térdsérülést szenvedett, azt még mindig nem tudni, hogy mennyire nagy a baj.

Azt viszont láthattuk, hogy a Honvédnál akadt kalamajka, a meccs elején alig tudtak kijönni a saját térfelükről a hazaiak, és Ben Szahar majdnem előnyhöz is juttatta a vendégeket a hetedik percben, de akkor Gróf Dávid még bravúrral hárított. Öt perccel később már a kapus is tehetetlennek bizonyult...

Pölöskei Zsolt vacakolt, el is veszítette a labdát a hazai csapat, majd John Ogu szerezte meg a vezetést.

Papíron még élt a remény – bár a játék képe alapján sajnos nem igazán –, de mire ezt leírtuk, újra örülhetett a Hapoel-tábor, ugyanis Anthony Nwakaeme megduplázta az izraeli előnyt. S bár a Honvéd-tábor hangja behallatszott az utcáról, a hazaiak kissé hitehagyottaknak tűntek, ugyanis ekkor már négy (!) gólt kellett volna szerezniük.

Sajnos meg kellett állapítanunk, hogy az izraeli futball (is) teljesen más kategóriát képvisel a magyarhoz képest, a Hapoel habkönnyen szőtte a támadásokat, akkor került helyzetbe, amikor csak kedve szottyant – ennek ellenére Kadima Kabangu szépíthetett volna, de óriási helyzetben rontott, míg Nagy Gergő a kapufát találta el. Mindeközben Ben Szahart vállsérülése miatt kórházba kellett szállítani, szirénázó mentőautó hajtott el vele.

Csak izraeli szurkolók lehettek a találkozón
Csak izraeli szurkolók lehettek a találkozón


Az első félidő hosszabbításában Davide Lanzafame a tőle megszokott módon megvillant, tizenegyesből szépített, de ennek sok jelentősége már nem volt.

A fordulás után lehetett érezni, hogy a Honvéd próbál alkotni, támadni, míg a Hapoel tisztában volt azzal, ilyen helyzetből már nem csúszhat ki a markából a továbbjutás, ami – Baráth Botond egyenlítő gólja ellenére – végül gond nélkül sikerült is neki, amikor kissé szorulni kezdett a kapca, Anthony Nwakaeme ismét betalált.

Tizenegyről tizenkettőre kellett volna lépniük a kispestieknek, ez nem jött össze, így kiesett a magyar együttes a BL-ből.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

360 fokos képen a Bozsik-stadion
360 fokos képen a Bozsik-stadion

Innen nézték a kispestiek


Kintrekedtek. A Honvéd is, a BL-ből.
Kintrekedtek. A Honvéd is, a BL-ből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik