BL: feltörlik a padlót a bíróval a bolgár lapok – sajtóvisszhang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.02. 12:39
A bolgár lapok a Ludogorec kiesésének másnapján egyaránt az osztrák bírót teszik felelőssé a brigád BL-búcsúja miatt, de azért azt is elismerik, Paulo Autuori csapata sem játszott tudásának megfelelően. A Mol Vidit nem dicsérik – miért is tennék? –, sőt, akad lap, amelyiknél nem értik, hogyan is fejezhette be teljes létszámban a mérkőzést a magyar bajnok.
Schüttengruber bíró nem lett a bolgárok kedvence (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Schüttengruber bíró nem lett a bolgárok kedvence (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A novinite.com szófiai hírügynökség rövid tudósítást közöl a tegnap esti mérkőzésről, amelyben leírja: a Ludogorec célja az volt, hogy eljusson a Bajnokok Ligája csoportköréig, ám a Mol Vidi FC 1–0-ra győzni tudott – köszönhetően a játékvezető döntéseinek. A jelentés kiemeli, hogy a bolgár csapat „jól kezdte a mérkőzést, ám játékát befolyásolta Manuel Schüttengruber játékvezető” számos döntése – leginkább a 40. percben történt kiállításra gondolva.

A gol.bg portál szintén a bíróval foglalkozik, ám hozzáteszi, a Ludogorec is gyengén játszott, Misidjan (Vura) kiállítása pedig szerencsétlen volt: „a visszajátszásokból kiderült, hogy az eset nem ért tizenegyest, ám az is egyértelmű, hogy Misidjan sem érdemelt sárga lapot érte.”

A novsport.bg beszámolója szerint a mérkőzés „tele volt feszültséggel, a bíráskodás pedig egészen hihetetlen volt: Virgil Misidjan például azért kapta meg a második sárgáját, mert elesett, miután ellenfelével összecsapott a labdáért a tizenhatoson belül.”

A sportal.bg is a játékvezetővel foglalkozik elsősorban, itt a „meggondolatlan”, és az „elképesztően gyenge képességű” jelzőket érdemelte ki az osztrák sporttárs. Legalább annyit elismer a lap, hogy a Ludogorec nem játszott jól, ám ennek ellenére úgy véli, az UEFA-nak nem kellene a jövőben foglalkoztatnia Schüttengrubert nemzetközi kupameccseken.

Példaként hozzák Huszti Szabolcsot, aki a „meccs végén kapott sárga lapja előtt és után is bemutatott egy-egy brutális szabálytalanságot, mégis a pályán maradhatott, miközben a kiállított Misidjan mindkét sárgáját érdemtelenül kapta a szándékosan és következetesen a Ludogorec kárára ítélő játékvezetőtől.”

EMLKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
MOL VIDI FC–LUDOGOREC RAZGRAD (bolgár) 1–0
Felcsút,
Pancho Aréna, 2878 néző. Vezette: Schüttengruber (osztrák)
VIDI: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Huszti, Varga J., A. Hadzic (Nikolov, 88.) – Kovács I. (Pátkai, 90.) – M. Scsepovics (Sz. Scsepovics, 75.). Vezetőedző: Marko Nikolics
LUDOGOREC: Renan – Cicinho, Moti, Terziev, Natanael – Djakov, Campanharo (Góralski, a szünetben) – Wanderson (Joao Paulo, 74.), Marcelinho, Misidjan – Swierczok (Keserü, 67.). Vezetőedző: Paulo Autuori
Gólszerző:
A. Hadzic (45.)
Kiállítva: Misidjan (40.)
Továbbjutott: a Vidi, 1–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik