BL: „Boldog vagyok, hogy Gulácsi Péter nálunk véd!”

BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (Lipcse)BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (Lipcse)
Vágólapra másolva!
2020.03.09. 17:36
Az RB Leipzig 32 esztendő szakvezetője, Julian Nagelsmann a Leipzig–Tottenham Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt az Red Bull Arénában válaszolt az újságírók, s többek között lapunk kérdéseire is. A szakvezető saját csapatáról, az ellenfélről, a koronavírusról, valamint Gulácsi Péterről is beszélt.
Julian Nagelsmann Gulácsi Pétert is dicsérte a Tottenham elleni mérkőzést megelőzően (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Julian Nagelsmann Gulácsi Pétert is dicsérte a Tottenham elleni mérkőzést megelőzően (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

„A Leverkusen elleni bajnokinkat követően sokat beszéltem arról, mi hiányzik a játékunkból, és arról is, hogy érzelmek nélkül nem lehet futballozni. Most két döntetlent értünk el, de ilyenkor nem a játékosokat kell hibáztatni, hanem segíteni nekik abban, hogy visszataláljunk a helyes útra. Akadnak olyan helyzetek a futballban, amelyekből a labdarúgók ismét önbizalmat meríthetnek, ami lehet egy párharc is. Sajnos múlt hétvégén a Wolfsburg ellen nem nagyon láttam ilyen szituációkat, a felállt védelemmel szemben hatékonyabban kell futballoznunk, de korábban a Tottenham vagy a Schalke ellen bizonyítottuk, hogy megvan bennünk a megfelelő minőség arra, hogy erős vetélytárs ellen is nyerjünk.”

Figyelni kell a kontratámadásnál

Lukas KLOSTERMANN, az RB Leipzig német válogatott hátvédje

– Izgulnak?
– Mindannyian izgatottan várjuk a meccset, elvégre különleges este elé nézünk. Kedvező eredményt értünk el Londonban, remélem, a visszavágón is jól futballozunk, és bejutunk a negyeddöntőbe. Ugyanakkor nehéz kilencven perc vár ránk, hétfő délelőtt elemeztük a Tottenhamet, láttuk, mennyire gyorsan vált védekezésből támadásba a labdaszerzést követően. A kontratámadásoknál nagyon figyelnünk kell, de bízom benne, hogy ugyanolyan eredményesen futballozunk, ahogy idegenben tettük.

– Mit szóltak, amikor hallották, hogy végül nézők előtt rendezik meg a meccset?
– Mindannyian boldogak voltunk a döntés után, a futballmeccs akkor az igazi, ha szurkolók előtt játsszák. Az egészség a legfontosabb, de minden csapatnak nagy lökést ad, ha a saját közönsége előtt léphet a következő körbe.

– Úgy tűnik, egyik csapat sincs csúcsformában...

– Ahogy korábban is mondtam, ilyenkor nem számít a bajnokságban elért eredmény. A Tottenhammel nem is szeretnék foglalkozni, mi valóban nem nyertük meg a legutóbbi két bajnokit, de mindkét csapat tudja, mi forog kockán, és ennek megfelelően mindent beleadunk, hogy mi jussunk tovább a következő körbe.

A városban hétfőn az egészségügyi szervezetek, a városvezetés, és az RB Leipzig egyeztetett arról, hogy a koronavírus miatt milyen keretek között rendezzék meg a kedd esti találkozót, s végül úgy döntöttek, hogy az eredeti tervek szerint, nézők előtt rendezik meg a meccset.

„Boldog vagyok, hogy a saját közönségünk előtt játszhatunk, hátrányba kerültünk volna, ha zárt kapus meccsen kell kivívnunk a továbbjutást. Ami a csapatot illeti, ugyanúgy készültünk, ahogy eddig, semmilyen extra egészségügyi vizsgálatot sem iktattunk a programba. Örültünk a döntésnek, és biztos vagyok benne, hogy a hétvégi Bundesliga-fordulókat illetően is megfelelő döntést születik.”

A 32 esztendős szakvezető hozzátette, a múlt héten kisebb sérüléssel bajlódó Timo Werner már társaival edzett, és ha a hétfői edzésen sem lesz problémája, minden bizonnyal kezdőként lép pályára kedd este. Bár angol sajtóhírek szerint Harry Kane is a Tottenhammel tartott Lipcsébe, az angol csatár játékéra szinte semmi esély sincs. Újságírói kérdésre a szakvezető hozzátette, ez a párharc nem José Mourinhóról és róla szól, elvégre a portugál már számos trófeát nyert, míg az ő vitrinje jóval foghíjasabb. A Leipzig edzője a Nemzeti Sport kérdésére is válaszolt, amely Hugo Llorisra és Gulácsi Péterre irányult.

„Mindkét kapus fontos láncszem a saját csapatában, az ilyen párharcoknál pedig fontos, hogy olyan kapus legyen, aki három-négy helyzetből akár az összeset képes hárítani. Mindkét gólvonal előtt olyan kapus áll, aki mindenre fel van készülve, meglehet, mindkét félnek két-három lehetőségből kell gazdálkodnia, ezért fontos, hogy a koncentráció az első perctől megfelelő legyen. Boldog vagyok, hogy Gulácsi Péter nálunk véd, annak kevésbé, hogy a túloldalon Hugo Lloris igyekszik majd hárítani. Bízom benne, hogy »Pete« ugyanúgy véd kedd este, ahogy Londonban.”

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
KEDD
21.00:
Valencia (spanyol)–Atalanta (olasz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: RB Leipzig (német)–Tottenham Hotspur (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik