A Bayern 8–1-es összesítéssel lépett a nyolc közé, a cica ellopta a show-t

Vágólapra másolva!
2018.03.14. 17:55
null
A Bayern Isztambulban is könnyedén győzött (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második mérkőzésén a török Besiktas a német Bayern Münchent fogadta Isztambulban és 3–1-es vereséget szenvedett – Jupp Heynckes csapata kettős győzelemmel,  imponáló fölénnyel lépett tovább a legjobb nyolc közé. Ez volt a veterán tréner sorozatban 11. győzelme a BL-ben – rekord az elitligában!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Besiktas (török)–Bayern München (német) 1–3 (0–1)
Isztambul,
Besiktas Park, 40 000 néző. Vezette: Oliver (angol)
BESIKTAS: Tolga Zengin – Gökhan Gönül, G. Medel, Necip Uysal, Caner Erkin – R. Quaresma, Oguzhan Özyakup, Tolgay Arslan (Hutchinson, 60.), Lens (Talisca, 60.) – Vágner Love (Babel, 75.), Mustafa Pektemek. Vezetőedző: Senol Günes
BAYERN: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Hummels (Süle, a szünetben), Alaba – Ar. Vidal, Javi Martínez, Thiago Alcántara (James Rodríguez, 35.) – Th. Müller, Lewandowski (S. Wagner, 68.), Ribéry. Vezetőedző: Jupp Heynckes
Gólszerző: Vágner Love (59.), ill. Thiago Alcántara (18.), Gökhan Gönül (46. – öngól), S. Wagner (84.)
Továbbjutott: a Bayern München, 8–1-es összesítéssel.

A müncheni 5–0 után komolyabb izgalmakat várni a tudományos-fantasztikus irodalom témakörébe tartozott volna, igazából csak az volt a visszavágó tétje, hogy milyen szépen tud búcsúzni a Bajnokok Ligájától a Besiktas. Az első félidőben nem kényeztették el a stadiont csordulásig megtöltő szurkolóikat a törökök: ziccert nem tudtak kialakítani, blokkolt Gökhan Gönül-beadásokkal és az égbe szálló Ricardo Quaresma-lövésekkel meg nem sokra mentek. Maradt a Bayern erőteljes kifütyülése „mellékszórakozásként”.

Helyzetbe csak a München tudott kerülni, elsősorban beadások után: a keresztbe ívelt labdáknál nagyon sebezhetőnek tűnt a hazai védelem. Egy precíz beadás meg is hozta a bajorok előnyét a 18. percben: a jobb oldalról Thomas Müller adott remekbe szabott labdát a hosszún teljesen egyedül érkező Thiago Alcántarának, aki a hosszú sarokba továbbított 5 méterről (0–1). Thiagónak aztán a többieknél korábban ért véget a mérkőzés, mert sérülés miatt cserét kellett kérnie, Jupp Heynckes James Rodríguezt küldte be a helyére.

A félidőben a sokat látott német szakember lehívta a sárga lapos Mats Hummelst is, akit Niklas Süle váltott. A Bayern pedig fél perc alatt növelte az előnyét, igaz, ehhez hazai segítség kellett: Franck Ribéry szépen tette ki a labdát a jobb szélre, Rafinha középre kanyarított, Gökhan Gönül meg nagyon szerencsétlenül akart menteni, és a saját kapujába talált. (0–2, öngól)

A mérkőzés sztárja (Fotó: Bayern München)
A mérkőzés sztárja (Fotó: Bayern München)

Egy, a pályára futó vörös cica hozott vidám közjátékot a mérkőzésbe – hogy ettől, vagy az eredmény alakulásától, de a Bayern játékosai látványosan koncentrációjukat vesztették. Az 59. percben hátulról építkeztek volna a vendégek, ám David Alaba csúnyán eladta a labdát. Gökhan Gönül középre passzolt, Vágner Love ziccerben kilépett, és hiába vitte földre Arturo Vidal, estében a brazil így is a kapuba tudott gurítani (1–2).

A gól után percekig csak keresgélte önmagát a Bayern, a Besiktas kihagyott egy újabb ziccert – könnyűszerrel lehetett volna 2–2. Ehelyett 1–3 lett, mert egy szép ellentámadást üres kapura befejezett a hajrában a csereként beálló Sandro Wagner (mellel, közvetlen közelről talált be) – a Bayern München 3–1-re győzött, és kettős győzelemmel, 8–1-es összesítéssel lépett a negyeddöntőbe.

Szakadéknyi volt a különbség a két csapat között – a Besiktas BL-menetelését így is vastapssal honorálta a fanatikus török közönség. A Bayern pedig készülhet a negyeddöntőre, miután kettős sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik