Drámai hajrá után a Spurs Barcelonában vívta ki a nyolcaddöntőt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.11. 20:53
null
Lucas Moura (27) gólja a nyolcaddöntőbe juttatta a Spurst (Fotó: AFP)
A Barcelona és a Tottenham Hotspur lépett tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjából, miután a londoniak a hajrában kicsikartak egy pontot a Camp Nouban, Lucas Moura válaszolt Ousmane Dembélé remek korai szólógóljára. Az 1–1 elég volt a nyolcaddöntőhöz, mivel a négyes másik meccsén az Inter ugyanilyen eredményt ért csak el Milánóban a PSV ellen, az egymás elleni eredmények pedig a Spurst juttatták a legjobb tizenhat közé.

BARCELONA–TOTTENHAM

Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Lionel Messi a kispadon, Luis Suárez ott sem – ennél nagyobb esélyt nehezen kaphatott volna a Tottenham, amely egy barcelonai győzelemmel biztossá tehette volna csoportmásodik helyét az Inter elleni versenyfutás végén.

Ehhez képest a teljesen felforgatott Barcelona szerezte meg a vezetést már a 7. percben, és hogy még bosszantóbb legyen a jelenetsor a londoniaknak, a saját szabadrúgásuk „robbant az arcukba”. A Spurs a jobb oldalról ívelhetett be egy szabadot, a felszabadítás után pedig Kyle Walker-Petershez került a labda. A fiatal védő bizonytalankodott és a félpályánál elvesztett azt a letámadóOusmane Dembélével szemben, aki óriási sebességgel megindult, először középre húzott, majd kifelé, egy visszacsellel „világgá küldte” az emberét, és bal lábbal higgadtan a kapuba lőtt remek szólója végén (1–0).

Dembélé remek gólnak örülhetett (Fotó: AFP)
Dembélé remek gólnak örülhetett (Fotó: AFP)

Sokáig a Spursnek helyzete sem akadt, nemhogy válasza, aztán hirtelen Szon Hung Min kétszer is a kapu elé keveredett: egyszer pont lemaradt Danny Rose balról belőtt labdájáról, egyszer pedig hiába ugrott ki Christian Eriksen kitűnő passzával, nem bírt ziccerben Jasper Cillessennel. A félidőt viszont a Barcelona zárta gólszerzési lehetőséggel, Philippe Coutinho találta el szép egyéni akció végén a kapufa tövét.

A fordulás után a Tottenham bekezdett, jelezve, nem szeretne csak a milánói eredményre hagyatkozni – Eriksen csavarását kellett védenie Cillessennek, majd jött két blokkolt kísérlet és egy csúnyán elrontott Harry Kane-helyzet. Ernesto Valverde (aki a szünetben már becserélte Busquetset) bő egy óra után Messit is pályára küldte, miközben a londoniak mindent megtettek az egyenlítésért, amely nagyon közel juttatta volna őket a nyolcaddöntőhöz.

A hajrára fordulva már nagyobb bajban volt a Spurs, mert elrontott még pár lehetőséget (Lucas Moura fejesénél Cillessen elképesztően nagyot védett), ráadásul az Inter egyenlített a PSV ellen, így a londoniaknak is mindenképpen gól kellett a továbbjutáshoz. Illetve kellett volna, de kis híján a Barcelona szerzett még egyet – Coutinho eltalálta megint a kapufát. Az áttörést aztán a 85. perc hozta meg: Kane balról lőtte középre a labdát, Lucas Moura pedig közelről kiegyenlített – ezzel továbbjutott a Spurs, miután a meccs képe alapján nem érdemtelenül szerzett pontot! (1–1).Az Inter meg ugyan mutogathat a Barcelona rotációjára, ám előbb kulcsfontosságú mérkőzést veszített Londonban a hajrában, aztán nem tudta hozni a PSV ellen a kötelezőt...

A Barcelona a döntetlennel beállított egy BL-rekordot: a katalánok egymást követő 29. hazai BL-mérkőzésükön maradtak veretlenek, ezzel utolérték a csúcstartó Bayern Münchent.



INTERNAZIONALE–PSV

Az Inter azzal a tudattal lépett pályára a már biztosan kieső PSV ellen, hogy csupán akkor juthat tovább a csoportból, ha több pontot szerez az utolsó fordulóban, mint a Barcelonában szereplő Tottenham. Ennek megfelelően a milánóiak előtt adódott az első lehetőség, de Icardi centerezése után Perisic fejesénél hárított a kapufa.

Ezt a 13. percben büntette a PSV: addig szórakoztak a hazai védők, míg labdát szereztek a vendégek, és Bergwijn beadása után Hirving Lozanonem rontott (0–1).

Hiába játszott mezőnyfölényben az olasz gárda, a kaput csak nem akarták eltalálni Icardiék, miközben a hollandok többször is próbára tették Handanovicot – így egygólos vendégelőnnyel fordultak a felek.

A folytatásban lényegesen több veszélyt alakítottak ki a milánóiak, folyamatosan érkeztek a lehetőségek és a 73. percben megszületett az egyenlítés is, Politano beadása után Mauro Icardi fejelt a kapuba (1–1). A hajrában viszont hiába támadott nagy erőkkel, újabb gólt már nem szerzett az Inter, és mivel a végén a Tottenham egyenlített, a londoniak jutottak tovább.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ

B-CSOPORT
FC Barcelona (spanyol)–Tottenham Hotspur (angol) 1–1 (1–0)
Barcelona
, Camp Nou, 69 961 néző. Vezette: Mazsics (szerb)
G:
O. Dembélé (7.), ill. Lucas Moura (85.)

Internazionale (olasz)–PSV (holland) 1–1 (0–1)
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 62 533 néző. Vezette: Zwayer (német)
G:
Icardi (73.), ill. H. Lozano (13.)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Barcelona 6 4 2 0 14–5 +9 14
2. Tottenham 6 2 2 2 9–10 –1 8
3. Internazionale 6 2 2 2 6–7 –1 8
4. PSV 6 0 2 4 6–13 –7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik