Torres helyett Suárez lett a hős, fordított a Barcelona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.05. 20:35
null
Torres (balra) szerezte meg a vezetést az Atlético Madridnak (Fotók: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az Atlético Madrid Fernando Torres góljával előnybe került, ám a spanyol csatár még az első félidőben a kiállítás sorsára jutott, így a második játékrészben a Barcelona kedvére támadhatott, és Luis Suárez duplájával megfordította a párharc első felvonását.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BARCELONA–ATLÉTICO MADRID 2–1 (0–1)

Barcelona, Camp Nou. V: Brych (német)
BARCELONA: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitic (Rafinha, 64.), Busquets (Sergi Roberto, 80.), Iniesta (A. Turan, 83.) – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Godín, Lucas, Filipe Luis – Gabi, Saúl (Correa, 90.), Koke, Carrasco (Fernández, 53.) – F. Torres, Griezmann (Thomas, 76.). Vezetőedző: Diego Simeone
G: Suárez (63., 74.), ill. F. Torres (25.)
K: F. Torres (35.)

A visszavágót április 13-án, szerdán rendezik.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Barcelona kilencedik alkalommal jutott el egymás után a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, ugyanakkor az előző nyolc BL-szezonban csak az Atlético Madrid tudta megakadályozni (2013–2014) a Barcelonát abban, hogy bejusson a legjobb négy közé.

Ha még kellett volna e mellé beszédtéma a találkozó előtti percekre, Diego Simeone megteremtette: a kezdőcsapatba jelölte Fernando Torrest. A spanyol csatár tette biztossá a legutóbb azt, hogy a katalánok nem védhetik meg BL-címüket, amikor a 2011–2012-es idényben a Chelsea játékosaként betalált.

Ez a jelenet a 25. percben jutott sokak eszébe, amikor Koke két védő között pazar ütempasszal kiugratta Torrest, aki tizenöt méterről, a kapus lába között a hálóba lőtt (0–1).

Hihetetlen, de igaz: ez volt Torres első BL-gólja Atlético-mezben, sőt európai kupaporondon csak az Intertotó-kupában talált be a „matracosok” futballistájaként. Andrij Sevcsenko és Zlatan Ibrahimovic után a spanyol lett a harmadik játékos, aki két különböző klub színeiben (Chelsea és Atlético) is betalált a gránátvörös-kékeknek a BL-ben.


Amikor már azt gondoltuk, a csatár újra hős lehet, gyorsan megcáfolt mindenkit, négy perccel később ugyanis Neymart, tíz perc elteltével pedig Sergio Busquetset buktatta, mind a kettőért sárgát kapott, a második után pedig pirosat is – mehetett zuhanyozni.

Torres az első játékos, aki egy BL-meccsen gólt szerzett és ki is állíttatta magát, amióta Yaya Touré 2014 novemberében ugyanezt tette.

Az első félidőben még emberelőnyben sem tudott olyan fölényt kialakítani a Barca, amilyet megszokhattunk tőle, a második játékrész azonban változást hozott. A katalánok hatalmas labdabirtoklási fölényben voltak. A 49. percben Lionel Messi ollózása csak centikkel kerülte el a célt, Neymar pedig a kapufát találta el.

Bő egy óra elteltével már nem hibázott a Barca. Az MSN-trióból kettőnek nem sikerült, így jött a harmadik tag, Luis Suárez, aki Jordi Alba középre lőtt labdáját a kapuba passzolta (1–1).

Tíz perccel később a fordítás is sikerült, Dani Alves emelt kapásból középre a tizenhatoson belülről, aholLuis Suárez senkitől sem zavartatva, a tizenegyespontról védhetetlenül a hálóba fejelt (2–1).

Csak Cristiano Ronaldo vett részt több találatban (13 gól, 4 gólpassz), mint Suárez (8 gól, 3 gólpassz) a BL mostani kiírásában.


Az uruguayi csatár lett így a hős, de egy felvétel utólag megmutatta, lehet, hogy neki sem kilencven perc után kellett volna befejeznie a találkozót… Bár tovább nyomott a Barcelona, újabb gólt már nem szerzett, így nyert, de a madridiaknak még sokat jelenthet az idegenben szerzett találat.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Kihasználta az emberelőnyt a Barcelona, és fordított
Kihasználta az emberelőnyt a Barcelona, és fordított
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik