Eriksen döntött a hajrában, a Spurs megelőzte az Intert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.28. 20:50
null
Eriksen lövése az Inter kapujába tart (Fotó: AFP)
A Barcelona csoportelsőként jut tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája B jelű csoportjából, miután 2–1-es győzelmet aratott a PSV ellen Eindhovenben, a másik továbbjutó helyért viszont továbbra is nyitott a harc, mivel a Tottenham Hotspur Christian Eriksen góljával 1–0-ra legyőzte az Internazionale csapatát a Wembleyben. A Spurs megelőzte az Intert, ám az utolsó fordulóban Barcelona–Tottenham és Inter–PSV, ha az olaszok nyernek, akkor az angoloknak győzni kell a Camp Nouban...

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
PSV (holland)–FC Barcelona (spanyol) 1–2 (0–0)
Eindhoven,
PSV Stadion, 34 600 néző. Vezette: Královec (cseh)
Gólszerző: L. de Jong (83.), ill. Messi (61.), Piqué (70.)

Tottenham Hotspur (angol)–Internazionale (olasz) 1–0 (0–0)
London, Wembley, 57 132 néző. Vezette: Cakir (török)
Gólszerző: Eriksen (80.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 5 4 1 13– 4 +9 13
2. Tottenham 5 2 1 2 8– 9 –1 7
3. Internazionale 5 2 1 2 5– 6 –1 7
4. PSV Eindhoven 5 1 4 5–12 –7 1


TOTTENHAM HOTSPUR–INTERNAZIONALE

Ahhoz képest, hogy a Spursnek a győzelembe kellett volna menekülnie, Mauricio Pochettino tartalékos kezdőt küldött a pályára: a Chelsea elleni rangadón brillírozó Christian Eriksen és Szon Hung Min kihagyása arra utalt, hogy egyrészt a hazaiak nem feltétlenül a BL-továbbjutást látják a legvalószínűbbnek, másrészt a hétvégén meg jön az észak-londoni derbi az Arsenal ellen. Brutális sorozat…

Az első félidőben az Inter tulajdonképpen simán tartotta a továbbjutást érő ikszet, bár nem sokat veszélyeztetett – a vendégek legnagyobb helyzetét a játékrész utolsó percében rontotta el a Radja Nainggolan helyére becserélt Borja Valero. Ziccerei a Spursnek sem voltak, inkább csak lehetőségei: Harry Kane kétszer kísérletezett nagyon éles szögből, Lucas Moura munkát adott egy kemény átlövéssel Samir Handanovicnak, de a legközelebb a gólhoz Harry Winks járt, aki telibe találta a lécet egy pazar, a tizenhatoson kívülről megeresztett lövéssel.

Pochettino a második félidőben bevetette előbb Szont, majd Eriksent is, de a mérkőzés képe nem sokat változott: a Tottenham különösebb ötlet nélkül erőlködött, az Inter stabilan védekezett és próbált kontrázni, sőt, két jó lehetősége is volt, de előbb Mauro Icardi „döntött be” egy kontrát, majd Milan Skriniar nem talált el a kapu előtt egy labdát.

A Spurs a 71. percben aztán kis híján megszerezte a vezetést, Eriksen remek beadására kitűnően érkezett Jan Vertonghen, csak épp a kaput nem tudta eltalálni ziccerből erős fejesével. A válasz Ivan Perisictől jött, aki szépen játszott össze Valeróval, de éles lövését Hugo Lloris szögletre tudta tolni. Luciano Spalletti fogta a fejét, és aztán foghatta még jobban is: a 80. percben Moussa Sissoko okozott zavart az Inter védelmében, a jobb szélről Dele Allihoz továbbított, Alli a baljára tolta tovább a labdát, s az egyedül érkező Eriksenhét méterről a kapuba bikázta azt (1–0).

Ez a gól döntött, a Spurs legyőzte és megelőzte az Intert, és ha győzni tud Barcelonában, akkor biztosan továbbjut. Azért az Inter esélyei még mindig nem rosszak, de a milánóiak bánhatják azt, hogy kiengedték sorsukat a saját kezükből.

Gólszerzők egymás között: Messi támad, Luuk de Jong ezúttal védekezik (Fotó: AFP)
Gólszerzők egymás között: Messi támad, Luuk de Jong ezúttal védekezik (Fotó: AFP)

PSV–BARCELONA

Az eindhoveniek az első félidőben kétszer is centiméterekre voltak a vezető góltól, az első negyedóra végén Gastón Pereiro, a szünet előtt nem sokkal Luuk de Jong találta el a kapufát, míg a túloldalon Ivan Rakitic és Philippe Coutinho visszatérése ellenére Arturo Vidal előtt adódtak a legnagyobb lehetőségek, de mindkét, szöglet utáni próbálkozásánál mentettek a hazaiak a gólvonalról.

A második félidőben aztán már kijött a Barca erőfölénye, előbb Messi Dembélével vitt közösen végig egy támadást, megszerezve a vezetést (0–1), majd az argentin szabadrúgásába Piqué szúrt bele (0–2).

A sokat támadó eindhoveniek a 83. percben megszerezték megérdemelt szépítő góljukat, Luuk de Jong volt eredményes, így a katalánok sorozatban az ötödik meccsükön is kaptak gólt, de 2–1-es győzelmükkel így is bebiztosították csoportelsőségüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik