BL, B-csoport: akadozott a gépezet, de végül simán nyert a Bayern

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.09.18. 22:53
null
Valbuena 11-ese pontmentést jelentett az Olympiakosznak (Fotó: AFP)
A Bayern München 3–0-s győzelmet aratott a Crvena zvezda ellen a Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírása csoportkörének első fordulójában. A B jelű négyes másik mérkőzésén az Olympiakosz 2–0-s hátrányból felállva 2–2-es döntetlent játszott hazai pályán a Tottenham Hotspurrel.


Kegyetlen, precíz gépezetnek mutatkozott a Tottenham Maurício Pochettino menedzser 50. európai kupamérkőzésén – pontosabban annak első 30 percében.

Történt ugyanis, hogy az előző kiírásban döntőig menetelő londoni csapat a 30. percben csupán két lövési kísérlettel állt, ebből viszont mindkétszer eltalálta az Olympiakosz kapuját – s csak úgy szőrmentén jegyezzük meg: kettő nullára vezetett.

A 26. percben Harry Kane harcolt ki tizenegyest, majd értékesítette azt (0–1) – ezzel a 20. szereplésén már a 15. gólját szerezve a Bajnokok Ligájában. Nála csak Ruud van Nistelrooynak és Roberto Soldadónak kellett kevesebb (19-19) meccs ehhez a mérföldkőhöz.

Pontosan fél óra telt el a mérkőzésből, amikor Lucas Moura vette át a labdát a tizenhatos előterében, megtolta, majd a jobb felsőbe továbbította, megduplázva a különbséget (0–2).

A félidő derekáig sokkal többet kísérletező Olympiakosz a 44. percben viszont szépített: Daniel Podence lőtte ki egy kényszerítő után a tizenhatos jobb csücskéből a kapu jobb alsó sarkát (1–2). A gól már csak azért sem volt előjel nélküli, mert alig két perccel korábban Dele Alli eleresztette a Tottenham első olyan lövését, amelyből nemhogy gól, még csak kaput eltaláló labda sem lett.

AZ ELSŐ FÉLIDŐ GÓLJAI



Fordulás után Jan Vertonghen rúgott oda könnyelműen Mathieu Valbuenának a tizenhatoson belül, így ezúttal a hazaiak lőhettek büntetőt. A francia párharc során Hugo Lloris jobbra vetődött, míg honfitársa a kapu bal oldalát választotta (2–2).

De a Tottenham ezután sem tudott igazán ritmust váltani, sőt, bő tíz perccel később Valbuena szabadrúgása után ismét Llorisnak kellett résen lennie, nehogy a vezetést is megszerezze a görög együttes.

A cserék után az utolsó negyedóra aztán már a londoniaké volt: Moussa Sissoko több veszélyes beadással is „jelentkezett”, a 87. percben Erik Lamela ziccerét hárította José Sá, majd a 88. percben Kane lőtt kapufát – igaz, utóbb kiderült, ha gól születik ebből, les miatt az sem ért volna...

A hosszabbítás pillanataiban Kane lódult meg, remek cselek után a tizenhatoson belülre tört, ám egy önfeláldozó blokkban elakadt a labdája, ezzel pedig a Spurs utolsó lehetősége is oda lett.

Münchenben a Crvena zvezda sokáig jól tartotta magát, köszönhetően a bravúrt bravúrra halmozó Milan Borjan védéseinek. A 34. percben Kingsley Coman törte meg a jeget, de a belgrádiak ezután is állták a sarat. A 80. percben aztán jött Robert Lewandowski, majd a hosszabbítás pillanataiban Thomas Müller, akik végül ránézésre is magabiztossá tették a győzelmet. 3–0

Thomas Müller a Bayern rekordere lett a BL-ben (Fotó: AFP)
Thomas Müller a Bayern rekordere lett a BL-ben (Fotó: AFP)

Müller történelmet írt a bajoroknál: ugyan csereként állt be, de ez már a 106. Bajnokok Ligája-találkozója volt a klub színeiben, ezzel az örökranglista élére állt az átkeresztelt sorozat 1992 óta íródó történetében. Az első mérkőzését még 2009 márciusában játszotta, a Bayern akkor 7–1-re ütötte ki a Sporting CP-t, a német támadót pedig Bastian Schweinsteiger helyére küldte be az akkori vezetőedző, Jürgen Klinsmann.

A Bayern 34(!) gólszerzési kísérlettel, s összesen tíz, kaput találó lövéssel vagy fejessel zárta a Zvezda elleni 90 percet. A vendégek nyolc próbálkozásából egy sem találta el Manuel Neuer és a müncheniek kapuját.


BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
B-CSOPORT

Olympiakosz Pireusz (görög)–Tottenham Hotspur (angol) 2–2 (Podence 44., Valbuena 54. – 11-esből, ill. Kane 26. – 11-esből, Lucas Moura 30.)
Bayern München (német)–Crvena zvezda (szerb) 3–0
(Coman 34., Lewandowski 80., Th. Müller 91.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik