BL, B-csoport: a PSG és a Bayern München is továbbjutott

Vágólapra másolva!
2017.10.31. 22:40
null
Javi Martínez nem festett túl jól a gólja után (Fotó: AFP)
A PSG labdarúgócsapata az Anderlecht elleni 5–0-s sikerével, míg a Bayern München a Celtic otthonában aratott 2–1-es győzelmével biztosította továbbjutását a Bajnokok Ligája B-csoportjából.

CELTIC–BAYERN MÜNCHEN

A tartalékos kezdővel, klasszikus csatár nélkül felálló Bayern egy szerencsésnek is mondható góllal került előnybe a kiegyenlítettnek mondható első félidőben. A 22. percben Sven Ulreich rúgta ki a labdát, amelyre Craig Gordon pocsékul jött ki a kapujából, Kingsley Coman elvitte mellette a labdát, majd az üres kapuba lőtt.

Ez azonban még kevés volt a Bayerntől, főleg úgy, hogy a második félidő közepén a Celtic egyenlített Callum McGregor közeli lövésével. Több sem kellett a bajor csapatnak, egyből „visszatámadott”, és három perccel később már újra vezetett. David Alaba bal oldali beadása után Javi Martínez fejelt a kapuba, nem kímélve magát, és egyből elkezdett ömleni a vér a fejéből. Az vigasztalhatta a spanyol játékost, hogy ezzel továbbfejelte a csoportból a csapatát.


PSG–ANDERLECHT

Az Anderlecht kezdőcsapatának játékosai összesen 37 BL-mérkőzéssel a hátuk mögött léptek pályára, a PSG-ben Julian Draxler egyedül ennyi BL-találkozót jegyzett. A tapasztalat- és minőségbeli különbség újra megmutatkozott a két csapat között (Brüsszelben 4–0-ra nyertek a párizsiak), a vendégek a 30. percig tartották magukat és a gól nélküli állást, akkor Marco Verratti talált be. Még a szünet előtt Neymar megduplázta a PSG előnyét, a második játékrész elején pedig Layvin Kurzawa váltott gólra egy kipattanót.

Layvin Kurzawa a Bajnokok Ligája történetének második mesterhármast szerző védője (Fotó: AFP)
Layvin Kurzawa a Bajnokok Ligája történetének második mesterhármast szerző védője (Fotó: AFP)

A guadeloupe-i apától és lengyel anyától származó védő húsz perccel később megszerezte második gólját is, ezzel először duplázott pályafutása során. Sőt, ha már lúd, legyen kövér, gondolhatta Kurzawa, és azzal a lendülettel jegyzett egy mesterhármast. Ezzel mellesleg ő lett a Bajnokok Ligája történetének második triplázó védője Franck Sauzée után. Honfitársa 1993-ban vitte véghez ezt a bravúrt 1993 márciusában a Marseille színeiben – majd bő két hónap múlva Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett az OM-mel.

Az Anderlechtnek pedig 0–15 a gólkülönbsége négy forduló után…


A PSG-vel negyedszer, a Bayernnel hatodszor fordult elő, hogy már négy forduló után továbbjutott a csoportjából a BL-ben.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Paris Saint-Germain–Anderlecht 5–0
(Verratti 30., Neymar 45+4., Kurzawa 52., 72., 78.)
Celtic–Bayern München 1–2 (McGregor 74., ill. Coman 22., J. Martínez 77.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 4 4
17–0 +17 12
2. Bayern München 4 3
1 8–4 +4 9
3. Celtic 4 1
3 4–10 –6 3
4. Anderlecht 4

4 0–15 –15 0

A TOVÁBBI MENETREND
5. FORDULÓ
November 22.

Anderlecht–Bayern München
Paris Saint-Germain–Celtic
6. FORDULÓ
December 5.

Bayern München–Paris Saint-Germain
Celtic–Anderlecht

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik